Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 3999 | Broj poruka: 14393

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


crvene točkice na glaviću


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tesla03

28.09.2012. 10:10

Doktore pozdrav,
molim Vas ako možete da mi pomognete oko mog problema..Naime već neko vrijeme na glaviću mi se pojavljuju sitne crvene točkice poslije masturbacije ili seksualnog odnosa.Koji put mi otekne kožica sama od sebe..Dao sam uzorak sperme i urina i sve je bilo u redu,privatni dermatolog mi je rekao da glavić perem aci borici i poslije toga da mažem sa chloramphenicom(mast za oči).Neko vrijeme je bilo sve u redu pa se opet vratilo,mazao sam bepanthenom,canestenom ali stalno se vraća..Ne znam više šta da radim,ova stvar me ful muči.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru..

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

28.09.2012. 14:25

Kod vas je riječ o iritaciji. Zato se promjene javljaju nakon spolnog odnosa i masturacije. I zato se vraćaju. Možete mazati neutralne kreme. Druge posebne terapije nema.

tesla03

06.10.2012. 03:20

Recite mi molim vas koje kreme!?Jer i kad nemam spolni odnos jedva se vide te točkice i skoro uvijek su na istom mjestu..Da li treba možda moja cura na pregled kod ginekologa!?Oprostite ako sam dosadan ali više lud sam od te stvari..
Srdačan pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

07.10.2012. 12:55

Možete mazati npr. Bepanthen kremu. Te crvene točkice mogu biti dio izgleda normalnog spolovila (naravno to se sigurno može utvrditi tek kod pregleda). Bilo bi dobro i da Vaša djevojka ode na pregled kod ginekologa, pa će biti mirni.

tesla03

08.10.2012. 16:25

Ok doktore,hvala Vam..sad sam malo mirniji happy
Htjeo sam vam poslat slike pa da vidite tocno u cemu je stvar ali ja vaš odgovor ne dobijam preko e-maila pa ne znam kako da vam posaljem te slike!?
Pozdrav

ZK

01.11.2012. 19:25

Doktore,
imam problem pre dva meseca su mi se pojavile neke crvene tackice na glavicu i na ivici glavica neke mnogo sitnije bele tackice. Uvek koristim kondom. 5 meseca sam pio antibiotik zbog neceg drugog, ne znam da nije zbog toga. Koristio sam Canesten kremu nedelju dana ali se nista nije desavalo i ja sam prestao. Otisao sam kod lekara i on mi je prepisao Chloramphenicol kremu za oci da mazem 2-3 puta dnevno i neku bornu kiselinu da stavljam obloge. Jos uvek nisam krenu da koristim pa sam zeleo da vas pitam jeli to dobra terapija.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

02.11.2012. 11:35

Mislim da Vam propisana terapija nije baš dobra: borna voda se više ne upotrebljava, a antibiotik (kloramfenikol) Vam neće pomoći jer se kod Vas sigurno ne radi o bakterijskoj infekciji. Mislim da bi sekod Vas moglo raditi o normalnim, malo jače izraženim žlijezdama (plus eventualno blaža iritacija).

ZK

02.11.2012. 18:05

Umesto borne kiseline sam poceo da koristim kamilicu, a za bele tackice doktor mi je rekao da je to normalno. Ne znam za crvenilo i crvene tackice.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

02.11.2012. 22:45

Kamilica je bolje rješenje. I dalje mislim da se kod Vas ne radi o nečem ozbiljnijem.

ZK

03.11.2012. 14:55

Hvala doktore. Pre nije bilo toga pa mi zbog toga nije jasno. Od cega bi mogla da bude iritacija.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

04.11.2012. 04:35

Od čega bi mogla biti irtacija to bi Vi mogli znati bolje od mene.

NMK

06.11.2012. 09:40

Pozdrav Doktore
Prije nekih 12 dana imao sam spolni odnos sa jednom nepoznatom djevojkom, vaginalni analni i oralni. Dan ili 2 nakon toga počelo me lagano peckati prilikom mokrenja, i nešto malo nakon mokrenja. Nakon otprilike tjedan dana počeli su se pojavljivati mali crveni prištići na glaviću i ispod njega, pri čemu me peckalo isključivo samo nakon mokrenja, i to ne neka prevelika bol. Od tada su mi se broj prištića povećava i sad ih imam negdje oko 30-ak , isključivo sa one strane penisa koja je okrenuta prema meni, na glaviću i ispod njega (ne na mjestu gdje su standardni bijeli prištići koje svi imaju nego još ispod). pomislio sam da se radi o gljivicama, pa koristim canesten kremu već 2 dana, ali nekako sumnjam. U ova skoro 2 tjedna nisam osjećao nijednu drugu bol osim tog peckanja prilikom mokrenja, koliko ja znam nemam iscjedak, tu i tamo ali rijetko me zna zasvrbiti oko analnog otvora, i jedino me jutros u par navrata zabolio desni testis, ali evo sad mi je bolje happy Uglavnom, sve normalno osim prethodno navedenog. Tek sam sad pročitao da je ovo tema za dermu, a ne za spolne bolesti, ali nadam se bar nekoj dijagnozi. Zanima me o kojoj spolnoj bolesti bi se moglo raditi, ili barem koja sigurno nije? Hvala unaprijed i srdačan pozdrav.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

06.11.2012. 10:10

S obzirom na sve što se napisali, bilo bi dobro da (bez prevelikog odgađanja) odete kod liječnika. Vi imate simptome uretritisa (možda i još ponešto), pa bi valjalo uzeti briseve uretre bakteriloški, te na klamidije i mikoplazme. Bilo bi dobro da napravite i mikološku obradu (pretragu na gljive) s glansa. Naravno, ako liječnik odredi i druge pretrage.

pezopez

21.11.2012. 18:30

dobar dan.imam 26 godina.vec neko vreme mi se pojavljuje nesto belo kad prevucem kozicu preko glavica, i ima odvratan miris.Sta je to i kako toga da se resim

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

21.11.2012. 20:35

Morate pojačati higijenu spolovila (prilikom svakodnevnog pranja prevući kožicu i vodom isprati spolovilo).

marko420

16.06.2013. 13:10

Ovako imam neke crvene točkice po glaviću nit svrbe a nit ne peku dakle samo vizualno se primjete, poceo sam mazat plymicol kremom ali ne vidim ucinak. Molim vas o cemu je riječ i kako se riješiti toga?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

16.06.2013. 15:10

Vjerojatno je riječ o normalnom izgledu spolovila. Plimycol nije potreban niti će pomoći. Ipak, ako želite biti sigurni da je sve u redu, javite se liječniku.

dado12345

05.12.2013. 14:15

Pozz, vec par dana su mi se pojavile sitne crvene tackice na glavicu penisa, nema ih mnogo i samo su sa gornje strane. Povremeno mi se ucini da osecam peckanje ali to je izuzetno kratko.. u braku sam, ne menjam partnerku vec godinama i nikada ne koristimo zastitu..da li mozete da mi kazete o cemu je rec?
hvala unapred.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

05.12.2013. 17:55

Kod Vas je vjerojatno riječ o iritaciji koja se može povremeno ponavljati. Osim neutralnih krema (tipa Bepanthen) drugo nije potrebno.

metopran

21.04.2015. 17:40

Dobar dan, od prije 2 dana sam osjetio peckanje na glavicu te sam primjetio da imam i crvene tockice kao nekakav osip,,prije toga sam takoder imao upalu epidimytisa te sam pio 3 razlicita antibiotika i jos nije proslo i traje vec 50-ak dana ali idem uskoro na ultrazvuk sto se tice toga,,sad me brine sto bi moglo biti ovo peckanje i crvene tockice..nisam imao seksualni odnos skoro godinu dana, jedino sto masturbiram mozda 2-3 puta tjedno, nisam ni obrezan i teze mi je navuci kozicu, i na kozici neman nikakvih tockica niti ista vec samo na glavicu kad malo zavrnem primjetim ih..ako mozete ikako pomoc bio bih jako zahvalan