Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 3865 | Broj poruka: 13891

Borna Pavičić, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


crvene točkice na glaviću


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

22.04.2015. 13:00

Vjerojatno je riječ o iritaciji od masturbacije, ali se ne može isključiti niti Candida infekcija jer ste uzimali antibiotike. U prvom slučaju dovoljne su neutralne kreme, a u drugom je potreban antimikotik (npr. Canesten krema).

Mirkan123

15.04.2016. 21:00

Pozdrav doktore,
imam jedan problem, pojavile su mi se sitne tackice po glavicu i po kozici, desavalo mi se to jednom trajalo dan dva i nestalo, opet mi se pojavilo, imam suprugu samo sa njom i vodim ljubav i opet mi se pojavilo to pa sad zanima me da li je to neki veci problem ili ? Hvala unapred.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

17.04.2016. 20:00

Riječ je o iritaciji koja se ponavlja. Liječenje nije potrebno.

damir123456

17.06.2016. 20:40

Postovani doktore,

Vec neko vrijeme mi se pojavljuju neke sitne tackice na glavicu, po nekad me malo pecka ali nista ne izdrzljivo. Nema neprijatnog mirisa. Kada predjem prstom preko njih osjetim kao da glans upljen, ali te sitne tackice ne osjetim pod prstom. Posjetio sam dermatologa i dijagnoza je mehanicska trauma glansa. Medjutim doktorka je tu dijagnozu dala na osnovu opisa stanja. Kada bi se te tackice pojavile ja ne bi bio u prilici da posjetim doktor, tako da sam rjesio da slikam i Vas pitam za misljenje. Malo me plasi zato sto znaju da ostanu tu po 7dana pa se povuku i znaju same bez ikakvih spoljnih uticaja da se pojave.

Slika: https://postimg.org/image/e7vlv4v6v/

Hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

18.06.2016. 02:20

Nažalost, napamet Vam ne mogu reći o čemu je riječ.

Uros_Shanghai

03.05.2019. 09:50

Postovani doktore,

Treba mi Vasa pomoc. Pre nedelju i pol dana sam imao polni odnos bez prezervativa sa novim partnerom. Tu noc nisam oprao penis kako to obicno radim posle svakog odnosa. Nakon dva dana mi se pojavila belicaste naslage gde se i koza malo ljustila ispod glansa. Posto sam ranije imao kandidu pretpostavio sam da je o tome rec te nisam mnogo brinuo ali su se potom pojavile i crvene tacke na penisu sa spoljne strane. Crvene tackice su jedva vidljive golim okom a i na dodir se tek tek osete. Nisu po celom penisu vec samo po pojedinim delovima i vise su razudjene nego grupisane. Brinem sta bi to moglo biti. Jer citam po internetu i kazu da moze biti herpes. Crvene tacke ne srvbe.

Ja bih otisao direkt ka doktoru ali zivim u Kini i moje zdravstveno osigranje ne pokriva ove tipove bolesti te odlazak doktoru moze da kosta malo bogatstvo a vas inicijalna pomoc moze dosta pomoci u daljem toku sta i kako raditi. Hteo sam postaviti i sliku tog dela koze (uvecanu) da vidite o cemu je rec ali moderatori sajta vise ne omogucavaju postavljanje linkova, te ne znam kako drugacije da vam docaram o cemu je rec.

Hvala unapred na odgovoru

Borna Pavičić, dr. med.

06.11.2019. 11:15

Poštovani, prema Vašem opisu, moguće je da se radi o gljivičnoj infekciji, ali i iritaciji. Herpes je manje vjerovatan, s obzirom da se u tom slučaju javljaju bolni mjehurići koji su grupirani i nakon pucanja zaostaju plitke erozije.
Da bi se gljivična infekcija dokazala potrebno je učiniti bris kako bi se mogla učiniti eventualna daljnja obrada ili preporučila ispravna terapija.

Matija 2205

19.11.2019. 21:10

Postovani,
Na kozici penisa mi se pojavilo crvenilo prije mjesec dana kao plik, i sada se smanjilo ali je i dalje crveno i krastica je na vrhu, na dodir je tvrdo, ne prolazi
Zanima me vase misljenje?

Borna Pavičić, dr. med.

19.11.2019. 22:40

Poštovani, na temelju opisanog nemoguće je postaviti dijagnozu pa preporučam da se javite na pregled dermatovenerologu. Moguće je da se radi o iritaciji ali i spolno prenosivoj bolesti.


Na kozici penisa mi se pojavilo crvenilo prije mjesec dana kao plik, i sada se smanjilo ali je i dalje crveno i krastica je na vrhu, na dodir je tvrdo, ne prolazi
Zanima me vase misljenje?