Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


crvenilo i svrbež na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

23.11.2011. 15:40

Nema potrebe za odlaskom kod liječnika, niti za liječenje. Riječ je o normalnoj, fiziološkoj pojavi.

nisam kriv

10.12.2011. 12:45

poštovani,
prije nekoliko dana sam primjetio na donjem rubu glavića bijeli vodenasti mjehurić. Srbilo me je i međunožje i glavić. 2-3 dana sam se mazao kanesten masti pošto sam mislio da je kandida koju sam imao prije. Prestala je svrbež, ali nisam obratio pozornost da li je se mjehurić povukao. Danas sam opet primjetio mjehurić,mislim otići doktoru svakako, da li su to simptomi hpv,herpesa ili je to kandida. 6 godina imam stalnog partnera, osim sto se znam i samozadovoljavati. 20 dana nismo imali seksualni odnos, unaprijed hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

10.12.2011. 17:30

Po svemu, to nije klinička slika HPV i Candide, a mislim da se ne radi niti o herpesu (mjehurića bi trebalo biti više odjednom i to na crvenkastoj podlozi). O čemu je točno riječ saznat ćete kod liječnika.

marko33

12.12.2011. 14:40

Prije tri tjedna su mi se pojavile crvene točkice po glaviću uz lagani svrbež. Zadnja tri mjeseca imam redovite spolne odnose bez zaštite,partnerica pije kontracepcijske pilule. Dermatolog mi je rekao da je to samo iritacija i propisao mi je Cicalfate kremu.Crvenilo je nestalo nakon 10 dana,ali se opet pojavilo nakon spolnog odnosa. Da li trebam potražiti savjet kod drugog dermatologa i da li mi možete preporučiti nekoga?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

13.12.2011. 17:05

Po svemu što ste napisali, Vaš dermatolog je u pravu. Mislim da ne trebate potražiti mišljenje drugog dermatologa, ali promjene se će povremeno vraćati.

golf

13.12.2011. 22:30

Poštovani! Već par mjeseci se ne mogu riješit crvenila i kao nekog žarenja genitala,koje izgledaju nadraženo i ponekad se zna pojavit bijelkaste naslage neugodnog mirisa na glaviću.Bio sam na pregledu kod dr.Andrije Stanimirovića koji me je pregledao i postavio dijagnozu Dermatitis ab externis reg genitalis,terapija Elocom krema i Linola Fett,te sam 7 dana primjenjivao terapiju i nakon koje se povuklo sve.Ali nakon pola godine opet mi se javlja isti problem i nikako da se riješim toga.Unaprijed Hvala na odgovoru! LP

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

15.12.2011. 00:15

S obzirom na sve što ste napisali (a i poznavajući rad dr. Stanimirovića) nema razloga sumljati u Vašu dijagnozu. I propisana terapija je ok. Osnovni problem je što su takve promjene sklone čestom vraćanju i teško ih se za stalno riješiti. Preporučio bih i ponovni odlazak kod istog dermatologa.

Zi

15.12.2011. 14:50

Dobar dan doktore!
Nisam znao gdje da vam postavim pitanje,na koju temu. pa cu tu.
imam na penisu male bijele tockice,.polako i nestaju,a nije me svrbilo niti peklo. mazao sam kremom plimycolom.
pa me sad zanima,jel se smije uci u seks bez kondoma?
srdacan pozdrav!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

16.12.2011. 10:40

Ne znam što su te "male, bijele točkice", pa Vam ne mogu niti odgovoriti na pitanje.

posjetitelj

22.12.2011. 12:00

Velik pozdrav.
Imam kozne promjene (vec nekoliko godina),na testisima,penisu,i analnoj regiji.Promjene su uvidu crvenila,svrbe,sa stvaranjem ljuspica,a ponekad i peku.Radio sam briseve sa tih regija ,i nije dokazano prisustvo gljivica,ali jeste dokazano prisustvo Pseudomonas Species.Kao terapiju doktor mi je propisao Gentamicin mast ,Ppantenol kremu ,i Afloderm kremu,promjene se jesu smanjile ali ne i nestale,i ponovono se pojvljuju kao i prije.
Ako mi mozete pomoci sa nekim savjetom kako da se izlijecim,i kakve rizike nose ove promjene?Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

23.12.2011. 10:15

Ne znam o kojoj je točno dijagnozi riječ, terapija koju ste primali također je različita (antibiotik, kortikosteroid, neutralna terapija). Trebalo bi ponoviti pregled dermatologa i i pretrage. Bez točne dijagnoze, nema niti prave terapije i prognoze bolesti.

salebo12

23.12.2011. 14:50

Dragi doktore, imam sledeci problem: nisam sexualno aktivan oko godinu dana, a zadnjih mesec dana sam osetio neprijatan miris glansa. Nemam nikakvo crvenilo, svrab, peckanje, vec jednostavno neprijatan miris narocito posle masturbacije. Miris bih mogao da uporedim sa ribom iz konzerve. Da dodam to da redovno odrzavam higijenu. Skoro sam upoznao jednu devojku sa kojom bih uskoro mogao da stupim u sexualne odnose, pa bih hteo da resim ovaj problem sto pre. Sta predlazete? Da li da probam sa nekom kremom? Mozda kanesten, posto sam citao da su obicno gljivice uzrok neprijatnog mirisa. Hvala unapred

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

23.12.2011. 16:10

Sam miris nije znak bolesti (tako niti gljivične infekcije). Preostajem Vam pojačana higijena.

ja22

29.12.2011. 17:30

Zdravo,
Pre 4, 5 dana sam imao nezasticen odnos sa jednom devojkom. Posle dan ili dva mi se pojavila kao neka crvena fleka na glavicu. Nemam ni bolove, ni peckanje , ni svrab, nista ne osecam... O cemu je rec, i ima li veze sa seksualnim odnosom koji sam imao??

hayper

19.01.2012. 11:10

Izvinjavam se što pišem na ovu temu,ali imam sličan problem.Sexualno sam aktivan s svojom djevojkom i sve je bilo u redu do prije par dana prije nove godine,poslije odnosa s njom srbjela me kožica odmah do penisa iznad njega tačnije,mislio sam da je zbog brijanja ili nečega sličnog,okupao sam se ali to nije pomoglo,zaustavio sam svrbež na par dana,ali se vratio i sada mi kožica kraj penisa izgleda crvenkasto i sija se,zategnuta nije i ne boli.Sada svaki dan tusiram se redovno bar jednom,ali ne prolazi,malo se proširilo crvenilo par milimetara a svrbež je isti,i kada se okupam i očistim sve to prestaje svrbež ali dok je otkriveno sve to lagano peckanje osjetim,šta li bi to moglo biti.Kod djevojke nema ništa sve je u redu s njom,ne osjeti ni svrbež,bol,peckanje,ništa.hvala mnogo i molio bih brz odgovor ako nije problem....prijatno

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

19.01.2012. 22:45

Kod Vas je vjerojatno riječ o blažoj iritaciji. Koristite nekoliko puta na dan neutralne kreme (npr. Bepanthen). Ipak, ako se promjene budu širile javite se liječniku.

ROKO999

22.01.2012. 15:05

Poštovani,

molim Vaš savjet, naime prije nekih mjesec dana nakon spolnog odnosa primjetia san crvenilo na korijenu penisa (točno na mjestu gdje kondom završava). Crvenilo je veličine 10-20mm ali ne uvijek iste, ne svrbi, ne pecka nema ga na nijednom drugom dijelu penisa, samo izgleda kao isušena koža crvene boje, javi se par sati nakon odnosa (ali ne svaki put) i traje nekad po 3-5 dana i povuče se al ne u potpunosti. kako uvijek koristim kondom i jako brinem o higijeni zanima me jeli to ima veze sa brijanjem, vrsti i veličini kondoma ,masturbiranjem ili je pak nešto drugo u pitanju?


unaprijed zahvaljujem!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

23.01.2012. 12:15

Kod Vas se vjerojatno radi o blažem iritativnom dermatitisu, a uzrok promjena može biti sve što ste naveli. Promjene možete mazati s Bepanthen masti. Za higijenu izbjegavajte gelove i sapune.

henry12

25.01.2012. 21:45

Postovani,imam jedan problem a to je da imam crvenilo na glaviću i na kozici kad ju prevučem.Možeteli mi reci o cemu se radi? Hvala unaprijed.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

26.01.2012. 00:45

Vjerojatno se radi o blažoj iritaciji za koju nije potrebna nikakva terapija. Ako se crvenilo bude pojačavalo, javite se liječniku.