Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


crvenilo i svrbež na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

daker1

26.01.2012. 11:20

Dobar dan,
Prvo su mi se pojavile crvene točkice na glansu. Kako su nestajale počeo sam primječivat da mi kožica suha na kraju i kod prevlačenja se zateže(pojavljuje se kao neki bijeli prsten). Kod spolnog odnosa prije 4 dana su se na tom prstenu pojavile sitne posjekotine. Kupio sam Olival active tekući sapun za intimnu njegu i počeo ga prat s time. Za sad se nije ništa promjenilo. Pomalo me već zabrinjava situacija. Vidio sam da preporučate Bepanthen kremu ali neznam dal je to dobro i za moj slučaj. Molim Vas za savjet.
Unaprijed Vam zahvaljujem na odgovoru

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

27.01.2012. 11:15

Kod Vas bi se također moglo raditi o iritativnom dermatitsu. Za Vas bi bila bolja Bepanthen mast, nego krema.

Interpunkcija

03.02.2012. 23:40

Imam 22 godine i na glansu glavića pojavilo mi se nekakvo crvenilo prije više od četiri godine i sve od tada ja mučim muku s tim!
To crvenilo se pojavi obično nakon masturbacije ili spolnog odnosa (ne znam da li je to stvar nadraživanja glavića možda), ali isto tako usljed pada imuniteta, stresa oko ispita ili jednostavno samo od sebe. Još jedan problem je što sam sa nekih 14 godina operirao onaj dio kožice ispod glavića (frenulum). Sada mi se prilikom erekcije kožica ne prevlači sama preko glavića, nego je moram sam prevući preko, pa je glavić većinu vremena "skriven".

Da se vratim na to "crvenilo"...Kada sam prvi put bio kod svoje doktorice, ona mi je dala neku kremicu za gljivice i preporučila pranje glavića u otopini hipermangana, međutim to nije pomoglo. Zatim sam bio na Šalati kod doktora (ne znam točno ime) na klinici za kožne i spolne bolesti . Brisom glavića smo utvrdili da se uopće ne radi o gljivicama, a doktorova dijagnoza je bila Balanitis ...Dobio sam Pantexol kremu, pranje hipermanganom i nekim skupim šamponom za održavanje higijene itimnih dijelova tijela. Sve to mi nije pomoglo i sad ne znam da li da opet idem doktoru ili što da radim... više mi je dosta čekanja u redovima i skidanja gaća pred doktorima
Vidim da dosta ljudi tu imal sličan problem? Je li ovo uopće izlječivo? Da li je moguće da je doktorova dijagnoza bila kriva, pa ovo nije balanits, nego nešto drugo?

Bitno je napomenuti da ovo stanje donosi sa sobom i vrlo neugodan miris i povremeno svrbi, ali kako se crvenilo iznenada pojavi, tako zna i nestati nakon tjedan - dva i onda sve izgleda normalno. Prije je to crvenilo bilo samo na glansu glavića, dok je sada zahvaćena i unutrašnja strana kožice koja prekriva glavić.
Pošto me to ne boli i općenito ne smeta, osim što samo na trenutak zna zasvrbjeti, lako zaboravim na to. Zbog toga se taj problem i povlači tako dugo.
Pazim na higijenu, kada mokrim obavezno prevučem kožicu i vodim računa da ne ostaje mokraće na glaviću. Nakon tuširanja pažjivo obrišem i osušim glavić, ali sve to uzalud kad se balanitis javlja uvijek iznova!

Trenutno imam ispitne rokove i kada to prođe namjeravam opet otići kod doktorice po uputnicu za dermatovenerologiju. Još me zanima da li je dermatovenerologija samo na Šalati ili ima i u drugim bolnicama? Da li uvijek studenti/ce budu kod doktora u ordinaciji, jer su prošli puta četiri cure zurile u moj penis big-smile

Isprike na podužem postu, ali zbilja me ovaj problem jako muči.

Ower

03.02.2012. 23:40

Pozdrav,
prije nekoliko dana, pojavilo mi se peckanje na vanjskom dijelu kožice penisa, a kada sam išao provjeriti, vidio sam da je jedan dio kožice crven. Crvenilo je oko, kao neke male izbočine, promjera manjeg od pola centimetra. Ta izbočna se ne vidi sve dok ne rastegnem kožicu. Znači, nije upadljiva, al se crvenilo primjeti. I još, ta izbočina, i crvenilo oko nje, se javlja samo nakon masturbacije. Inače sve izgleda normalno. Ali, kada se pojavi izbočina, pecka me i iritirati, ali peckanje nestane nakon par minuta, ako ništa ne diram. Prije više od tjedan dana sam imao spolni odnos, pa se bojim da nisam tada nešto pokupio, jer je prije toga sve bilo uredu.
Molim za savjet.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

04.02.2012. 23:15

Vaše tegobe traju više od 4 godini i teško se može riješiti jednim odgovorom preko računala. Ipak, mislim da se ne radi o nikakvom ozbiljnijem problemu. Kao i kod drugih, vjerojatno je riječ tek o blažoj iritaciji (navodite da se javlja nakon masturbacije ili spolnog odnosa).

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

04.02.2012. 23:15

Odgovor za Ower: Po svemu, ne radi se o nekoj spolnoj bolesti ("niste ništa pokupili"blunk. S obzirom da se sve javlja nakon masturbacije, uzrok je prilično jasan. Iritacija.

boki112

10.02.2012. 16:35

Dobar dan,
Prije dva dana na jednom mjestu na koži penisa pojavio mi se crveni dio. Na tom mjestu se koža ljušti i suha je. Boli jedino prilikom navlačenja kože, inače ne boli, ne svrbi i ne peče. Nisam imao spolne odnose, a u to vrijeme sam i masturbirao. Hvala

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

10.02.2012. 21:45

Kod Vas se vjerojatno radi o blažoj iritaciji. Nemate razloga za brigu. Mažite Bepanthen mast.

dylan

16.02.2012. 09:30

Poštovanje,
ispričavam se na podugome postu, sumnjam da sam obolio od genitalne kandidijaze, pa me zanima što mi možete komentirati temeljem opisao moga slučaja..

Naime prije 6 mjeseci sam po prvi put primjetio da mi se pri masturbaciji širi nekakav čudan miris. Nikada prije nisam imao takav osjećaj. Prvih tjedan dana nije bilo nikakvih problema, samo se širio taj miris. Uskoro, tjedan dana poslije imao sam i prvi put situaciju da sam imao nekakvu infekciju na penisu, crvenilo. Isto tako, slijedilo mi je razdoblje velikoga stresa zbog posla, nekako se to poklopilo vremenski.
Ono što sam primjetio na svome penisu bilo je određeno crvenilo, ali kao da se sastojalo od malih točkica. Bio je i taj miris, a isto tako i peckanje.
Nakon toga mi je pocrvenjela i kožica s unutrašnje strane.
Isto tako jednom prigodom sam imao bijelo donje rublje, i primjetio sam da su mi na donjem rublju ostali i nekakvi žuti tragovi.
Ja sam cijelo vrijeme mislio da se radi samo o nekakvoj običnoj iritaciji jer sam primjetio da mi se javlja uvijek kada bi slabije pazi na higijenu, a prestalo bi mi nakon što bih penis dobro 4-5 minuta ispirao sa čistom mlakom vodom prilikom tuširanja.

Međutim, kako sam čitao neke stvari o kandidijazi htio sam se testirati.
Bio sam kod urologa koji mi je pregledao ultrazvukom prostatu i bubrege i kaže da je sve ok. Dao sam kompletnu krvnu sliku i urin na analizu, i nije se pokazalo ništa problematičnim.
Međutim, u tome trenutku nisam imao "izboj infekcije" pa je možda to utjecalo na negativan test na gljivice u urinu???

Jednako tako, moja bivša djevojka ima velikih problema s alergijama na rukama i licu cijeli svoj život i ne može ih se riješiti bez obzira na tretmane koje prolazi, jednako tako ima problema i sa štitnjačom (pila je Euthyrox). Pretpostavljam da joj je onda došlo i do promjena u rodnici i da je razvila kandidijazu.
U više navrata sam pročitao da kandida NIJE spolno prenosiva bolest ALI da se kod oko 15% muškaraca nakon spolnog odnosa sa ženom koja ima razvijenu infekciju mogu pojaviti simptomi balanopostitisa (peckanje, svrbež i osip spolovila).
Ukoliko mi se to stvarno dogodilo, je li moguće da ja onda prenesem na drugu ženu, budući da sam sada s novom djevojkom?
Te kada, naime, budući da mi se te infekcije pojavljuju sporadično, npr jednom mjesečno i traju 3-4 dana, je li moguće prenijeti infekciju na nekoga i za vrijeme ovih dana kada meni infekcija nije izražena?

Imam li uopće kandidijazu, ili što se točno tu kod mene događa?

Jednako tako, zadnjih 3 godine imam problema i s paredontozom, tj. blago mi se crveni zubno meso čak se počelo i povlačiti, ali sam korištenjem Listerina to preokrenuo, i sad mi je samo malo crveno zubno meso. Imam i bijeli jezik..

Je li moguće da na cijelom tijelu imam problema sa kandidom?

Ispričavam se još jednom na podugom postu, stvar je u tome da uopće ne znam kome se za ove stvari mogu obratiti. Dermatovenerologu, urologu, stomatologu, nekome četvrtome???

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

16.02.2012. 13:40

Najvjerojatnije Vi nemate kandidijazu. Naime, ne možete imati infekciju nekoliko dana, a onda je nemati mjesec dana. Uostalom, objektivne pretrage je nisu pokazale. Vi trebate pregled urologa (to ste obavili), dermatovenerologa i stomatologa, ali mislim da se neće naći ništa patološki.

dylan

16.02.2012. 15:30

Poštovanje,
hvala vam puno na odgovoru, barem sam malo smireniji pred te naredne preglede kod dermatovenerologa i stomatologa happy

Samo bih vas još nešto kratko upitao: jednom prilikom nakon seksualnoga čina djevojka i ja smo zaspali i nakon što sam se probudio primjetio sam da mi je dio sperme završio u doticaju sa kožom na trbuhu. Taj dio je sada bio poprilično crven, kao da je onaj dio sperme koji mi je bio u doticaju s kožom nagrizao tu kožu.
Može li se govoriti o nekakvoj "kiselosti" sperme, ili nešto slično? O čemu bi se tu radilo, i je li možda povezano onda i sa ovim mojim slučajem crvenila penisa, budući da mi se često ranije opisani problemi javljaju nakon masturbacije ili seksualnoga čina ukoliko se odmah ne istuširam..

Hvala vam puno unaprijed i na ovome odgovoru..
Srdačan pozdrav..

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

17.02.2012. 10:25

Sve što Vi opisujete, ne bi trebalo imati veze s spermom. Previše se opterećujete.

Lollyd

17.02.2012. 10:25

Postovanje,

Imam slican problem sa kozom penisa, tj. sa glavicem. Pojavilo se neko crvenilo i evo vec 5. dan ne prolazi. Imao sam seks sa djevojkom prije desetak dana ali tek prije pet dana sam primjetio male sitne tockice na vrhu glavica crvene boje i takodjer kozica kad je navucem vidi se da je crvena, kao flekica, iritirana. Ponekad me zasvrbi, nemam peckanje samo me brine da nije nesto opasno. Sto da radim, molim vas dajte mi neki savjet?

Hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

17.02.2012. 12:25

Kod Vas se vjerojatno radi o blažoj iritaciji. Nemate razloga za brigu. Mažite Bepanthen kremu.

stomatolog19

27.02.2012. 21:45

dobro vecer.
U vezi sam sa djevojkom i stupili smo u sexualni odnos prije tjedan dana.. OD pocetka spavam sa njom bez zastite. prije 2 dana mi se na glavicu pojavile male crvenkaste tockice te mi se kozica ispod glavica poprilicno suši te je to podrucje takoder crvenkasto... osjetim lagano peckanje ili skakiljanje u podrucju oko vrata glavica... recite mi da li imam razloga za brigu i sto mi preporucujete? da li smijem nastaviti sex bez kondoma sa partnericom? takoder da naglasim da nisam imao sexualni odnos prije ovog oko 2 mjeseca pa mislim da je rijec samo o iritaciji al me ipak zabrinulo jer nikad prije nisam imao slicnih problema.. i da naglasim da imam vrlo osjetljivu kozu... unaprijed hvala.
pozdrav.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

28.02.2012. 10:00

Kod Vas se po opisu najvjerojatnije radi samo o blagoj iritaciji. Možete mazati neku neutralnu kremu za osjetljivu kožu. S obzirom da ste promjenili partnericu, ako se jave neki drugi simptomi, obratite se dermatovenerologu. Spolne odnose bez zaštite izbjegavajte.

tarik.h

06.03.2012. 00:50

pozdrav...ovako imam crvenilo na glansu penisa i na kozici,oko ruba vrha glansa imam crvene tacke i ispod kao da je ko ljubicaste boje uglavnom tamnije.Bio sam kod dermatologa i dao mi je dijagnozu Dermatitis eczematoides all.palp.inf. o.sin. i Balanitis allerg. Dali su mi da mazem Triderm kremom da ispiram cajem od kamilice i Flonidan tbl.1x1 uvecer.Koristim to vec 2 sedmice ali nikakvog pomaka,malo kao smiri ali opet je crvenilo tu a takodjer kad je u erakciji jos se vise pojavi crvenilo i ispod tog crvenila je kao neka ljubicasta boja.Pa ako je moguce ikako vase misljenje i sta bi mi vi preporucili.Hvala unaprijed

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

06.03.2012. 13:00

Mislim da se kod Vas ne radi o gore navedenoj dijagnozi (pogotovo što Vam terapija ne pomaže). Prestanite s terapijom. Promjene koje opisujete ne govore za neku ozbiljniju dijagnozu.

tarik.h

06.03.2012. 21:30

okej hvala vam,a sta bi mi vi preporucili jer to crvenilo imam preko godinu dana i nikako se rijesiti toga,a i unutar kroz otvor glavica kad god pogledam koda je ostalo urina ili necega i mislim da se to upali,ali uvijek osusim penis i sve,ali dzaba uvijek je isto.A da takodjer prije se i to crvenilo ljustrilo ali sad ce neljustri vec je samo crveno i nikako da ode pa ako mozete molim vas reci svoje misljenje sta da koristim,jer vis ovdje sam u bihacu obisao najmanje 5 dermatologa i privatno i u bolnici ali dzaba.Stvarno sam vis postao lud sad

kožakrvmeso

07.03.2012. 01:30

Problem: Na leđima desetak centimetara od ramena pojavilo se ispupčenje koje je ličilo na grupicu bubuljica, koje su popucale i ostalo je crvenilo s krasticama. Samo par dana poslije, isto mi se pojavilo na ramenu s iste strane tijela, te na istoj grudnoj strani (na svim mjestima u prečniku od 2-3cm). Poslije 4 dana pojavila se i bubuljica na koži testisa. Oko testisa osjetim blagi svrab, dok na ostalim navedenim mjestima osjetim iritirajuće peckanje, svrab pa i bol. Dan prije no što sam primjetio pojavu imao sam oralni seks sa partnericom. Prošlo je već 7 dana i nema naznaka poboljšanja, ne koristim nikakve kreme niti preparate, zanima me da li je nešto ozbiljno, budući da nisam u prilici da posjetim doktora...hvala.