Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


crvenilo i svrbež na penisu


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tina12

19.12.2011. 21:15

Poštovani,
molim Vas za malu pomoć naime moj dečko prije 4 dana primjetio da ga malo svrbi i pecka spolovilo, točnije tijelo spolovila, te su mu na tim mjestima svrbeža izašli mali mjehurici koji su nakon toga pretvorili u krastice, da budem precizna u 6-8 krastica neke su manje 1-2mm a one vece se protezu do 5mm,,..nadamo se da nije genitalni herpes jer ja kod sebe takvih simptoma nimas nikada uočila,osim što su u mom slučaju česte gljivične infekcije,..zanima me je li moguce da moj dečko ima herpes ili je to posljedica moje gljivične upale pa je prilikom zadnjeg spolnog odnosa doslo do zaraze partnera tj. upravo ovog problema za koji vam postavljam pitanje..

unaprijed zahvaljujem..

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

20.12.2011. 10:40

Opis odgovara genitalnom herpesu (HSV tip 2). Genitalni herpes ne može se dobiti od gljivične upale, a niti opis ne odgovara za gljivični infekciju.

tina12

20.12.2011. 11:15

Molim Vas smo još jedan odgovor..ukoliko bi ja imala genitalni herpes bi li se to na redovitom papa tesu moglo utvrditi ili bi bile potrebne dodatne pretrage..

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

20.12.2011. 16:35

Na Papa testu ne može se orkriti genitalni herpes. Bile bi potrebne druge pretrage (npr. serološke pretrage).

posjetitelj

21.12.2011. 12:55

Velik pozdrav.
Imam kozne promjene (vec nekoliko godina),na testisima,penisu,i analnoj regiji.Promjene su uvidu crvenila,svrbe,sa stvaranjem ljuspica,a ponekad i peku.Radio sam briseve sa tih regija ,i nije dokazano prisustvo gljivica,ali jeste dokazano prisustvo Pseudomonas Species.Kao terapiju doktor mi je propisao Gentamicin mast ,Ppantenol kremu ,i Afloderm kremu,promjene se jesu smanjile ali ne i nestale,i ponovono se pojvljuju kao i prije.
Ako mi mozete pomoci sa nekim savjetom kako da se izlijecim,i kakve rizike nose ove promjene?Hvala

drogba

16.09.2013. 11:40

Pozdrav!
Imam 20 godina i prije nekih mjesec dana mi se odjednom preko večeri pojavile po glaviću neke bijele gljivice,više izgledaju kao plikovi...Nije se širilo do danas kada sam primjetio da se pojavila još jedna gljivica...Zanima me dali je potrebno javit se liječniku ili mogu sam sebe izliječit nekom kremom?

pac994

16.09.2013. 12:00

Pozdrav! Prije 2 dana imao sam odnos sa svojom djevojkom i sutra dan mi se pojavilo neko crvenilo. Malo pecka a i dok obavljam nuzdu jos jace pece.
Izgleda kao da mi se guli glavic,a ispod njega je kozica jako suha i nemogu je navuci preko glavica jer se stvori neki prsten i nemogu na silu jer jako pece.I na kozici sam uocio par kao posjekotina.
Zanima me kako da to lijecim,sta da radim?? Unaprijed zahvaljujem!

evo slike http://postimg.org/image/8np2971r9/9b8ba03e/

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

16.09.2013. 13:55

Za drogba: najbolje bi bilo da se javite liječniku, jer se ne može reći o čemu je riječ na temelju Vašeg opisa.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

16.09.2013. 13:55

Za pac994: moglo bi se radititi o jačem iritativnom dermatitisu, ali i infekciji Candidom. Najbolje bi bilo da se javite dermatovenerologu s ciljem postavljanja točne dijagnoze i terapije (terapija je različita).

jura123

18.09.2013. 21:05

Postovani! Prije mjesec dana mi se pojavilo crvenilo na unutrasnjosti penisa koje i dan danas traje. Ispocetka mi je samo crvenilo bilo a sada mi se preko dana javljaju bijeli pristici koji pucaju na vecer kada dodjem doma i otusiram se. Prilikom toga ti pristici pucaju i na mjestu gdje puknu stvaraju mi se ranice na unutrasnjosti. Koristio sam Pliymicol i Rojazol kremu ali nema nikakvog ucinka. Kupio sam i Bepanthen mast ali niti ona nakon 3 dana ne pomaze. Imam stralnu partnericu koja nema tih tegoba. Znaci preko dana se stvore bijeli pristici bez ikakvog crvenila a prilokom tusiranja se naprave ranice. Ne osjetim nikakvo peckanje niti bol ali ucestalo mokrim. Pomozite mi sta da radim jer ne zelim da mi opet dermatolog savjetuje da se perem redovito sto to pre cesto radim

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

19.09.2013. 10:05

Ne mogu Vam preko računala reći o čemu je riječ. Ono što je sigurno jest da se ne radi o gljivičnoj infekciji, jer bi u tom slučaju pomogli Rojazol i Plimycol.

robica0995

18.10.2013. 13:50

pozdrav. imao sam odnos sa svojom stalnom partnericom i vec evo drugi treci puta mi se dogodilo da mi se na glavicu stvore nekakve crvene jako sitne tockice i kada navlacim kozicu pecka i nemogu navuc koda se stvori nekakav cvrsti prsten i neda mi da navucen kozicu preko glavica....kako da to sprjecim ? hvala uanpijed

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

18.10.2013. 14:50

Moglo bi se raditi o iritaciji, a nju možete izbjeći samo izbjegavanjem spolnih odnosa. Naravno, mogući su i drugi uzroci te bi bilo dobro da se javite liječniku.