Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


prištić na preponi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Sandra

07.03.2002. 15:08

Prije devet mjeseci pojavio mi se prištić na preponi tj. tamo gdje dolazi rub gačica.
Kako nije prolazo probala sam ga liječiti sa crnom masti, Betrionom, Iruxolom, jodom, ispirati sa vodikovim peroksido ali bez uspjeha.
U međuvremenu sam i trošila Ceporex 2x2 kapsule.
Sada je on veličine 2x1 cm. Nije bolan ni temperiran,pipa se kapsula. Svakodnevo se puni malom količinom gnojem (bijeli,bez mirisa) i ja ga istiskujem (ako ga ne istisnem curi sam).
Ne bih htjela ići na inciziju pošto je mjesto stvarno nezgodno.
Mogu li još što učiniti sama?

Mr.sc.dr. Branka Marinović

19.03.2002. 22:14

Prema vašem opisu kod vas se najvjerojatnije radi o ateromu, kojeg se nećete moći konačno riješiti bez kirurškog zahvata. Naime za konačno rješenje potrebno je odstraniti kapsulu.

Sandra

20.03.2002. 11:43

Hvala Vam na odgovoru, no sad me još zanima gdje to mogu učiniti.
Naime nakon dva spontana pobačaja namjeravam sada ponovo pokušati pa mi se zapravo i jako žuri to riješiti.

Mr.sc.dr.Branka Marinović

20.03.2002. 21:28

Obratite se ginekologu.

mivan0525

30.01.2019. 20:35

Postovani, prosli tjedan sam napipala kvrzicu na preponi uz sam rub gaca. Nije bilo promjene boje, niti je bolna na dodir niti sto takvo, samo je eto tu. Buduci da Sam mislila da je nekakav pristic, namazala sam Sudocremom tri puta, I imam dojam da se kvrzica smanjila, Ali je vecim dijelom pocrvenila, samo je rub malo bijel. Je li to zaista pristic i trebam li ga pustiti ili nastaviti mazati necim? I da, inace imam dijagnosticiranu psorijazu i koza mi je na nogama zimi izrazito suha, ako to moze imati veze. Unaprijed vam hvala

Daniel Ceković, dr. med.

30.01.2019. 22:05

Poštovana,

kod Vas se može raditi o lojnoj žlijezdi (epidermalnoj cisti), upali korijena dlake (folikulitisu) ili o povećanom limfnom čvoru, molim Vas mažite čvorić 10 dana Fucicort kremom 2x dnevno pa cemo vidjeti sto ce dalje događati, a za njegu suhe kože koristite losion s ureom. Navedena promjena u preponi nije povezana s psorijazom.
Lijep pozdrav.