Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


crvenilo na preponama


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

boybb

08.09.2017. 23:35

Imam 45 god. prije mjesec dana pojavilo mi se crvenilo na preponama,otišao sam kod liječnice opče prakse koja mi je dala ovim redom;canesten-tjedan dana,klotrimazol-tjedan dana i 60°% betametazon u belobazi,i da bi mi se to malo povuklo i nakon par dana opet buknulo.Otišao sam kod dermatologice kolar koja mi je dala rojazol i šampon mycogel i rekla da su gljivice,nakon dva dana mazanja sa rojazol kremom to crvenilo se pojačalo , kao zažarilo i malo peckanje i pri hodu iritacija,zanima me da li je to normalna reakcija od te kreme...pošto u uputstvu piše da se prekine ako se pojavi jako crvenilo i osječaj pečenja...da još nastavim sa tom terapijom ili ..... hvala ..pozzz

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

10.09.2017. 11:20

Vi vjerojatno nemate gljivičnu infekciju jer se stanje pogoršalo na terapiju koja se koristi kod gljivičmih infekcija. Nadalje, gljivična infekcija se može sa sigurnošću dijagnosticirati samo mikološkom obradom (pretragom na gljive pod mikroskopom i kulturom). Preporučam da se javite na kontrolu zbog točne dijagnoze i promjene terapije.

Dr. Mr.

01.02.2019. 18:10

Znaci za crvenilo u preponama, koje se moze preneti i na penis... Bebi puder, ali non stop, da je uvek suva koza i za tri dana prolazi... Naravno da ce vas glava rasturati par dana i da cete biti polu-pogubljeni jer gljivice ispustaju toksine kada ne mogu da zive kao paraziti na vasoj kozi, ali efikasno je 100% Kreme, melemi, zajebancije, to ne vredi nista, isprobao sam sve... I naravno nastavite da koristite puder. Dobra stvar i za noge i za ispod miske (samo paziti na odecu) jer ne dozvoljavate vlaznu sredinu i nema sanse za razvijanje bilo kakvih gljivica koje prouzrokuju neprijatne mirise, crvenila, svrab...

Daniel Ceković, dr. med.

01.02.2019. 23:25

Postovani,

s obzirom na navedene simptome, svakako savjetujem obaviti dermatološki pregled s PHD-om kao i Myko-Bak analizu kako bi se sa sigurnoscu ustanovila točna dijagnoza. Kod terapijski rezistentne Candide trebalo bi iskljuciti sljedeće bolesti: alergijski kontaktni dermatitis, Mb.Hailey Hailey, kao i Psoriasis inversum. Savjetuje se odijevati odjeću od prirodnih materijala, izbjegavati usku te održavati kožu suhom.

Lijep pozdrav.