Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14394

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Dijagnoza??


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Anita

12.11.2001. 12:10

Molim Vas savjet.
Naoteklina jednog stopala i dio gležnja, krastice i prištići praćeni sa visokom tempraturom ( 38,0-40.0). Oteklina je naročito izaražena kod dva prsta noge i ne povlači se nakon 4 dana, iako pacijentica prima pencilin, pije voltaren forte, Dimidril tablete i lupocet koje joj je prepisao liječnik. Bolesno mjesto maže bivacyn mascu i stavlja obloge acidi borici (sol 3%). Isti simptomi su se pacijentici javljali od 1998 godine, iako mnogo blaže. Tada su bili liječeni penicilinom koje ona jako teško podnosi zbog alergije na penicilin. Da li je bolest zarazna i da li nuzno zahtijeva bolničko liječenje??? Da li je to crveni vjetar i koje bi se pretrage trebale obaviti da bi se točnije odredila dijagnoza? Nije vađena krv ukoliko bi uzrok bio streptokok. Pacijentica je rođena 1959.g
Bila bi Vam jako zahvalna na brzom i iscrpnom odgovoru, naročito stoga što se bolest javljala više puta a da se nikada nije postavila konkretna i točna dijagnoza.

prof dr Jasna Lipozenčić

13.11.2001. 17:22

Može se raditi o crvenom vjetru prema Vašem opisu. Potrebno je učiniti pretrage: AST, ASTA, bris ždrijela s antibiogramom, mikološku obradu, bris iz prištića, kompletnu krvnu sliku. Po nalazima provesti liječenje i sprijećiti oštećenje primjerice srčanog mišića.