Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


ekcem


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

irena

07.09.2001. 14:18

S 13 godina na preponi mi se pojavilo crvenilo nepravilna oblika. Ubrzo se je koza na tom mjestu pocela ljuskati, i te ljuskice moglu su se i guliti, a ispod je bila kao tanka crvena koza (svrbilo je). Ta nazovi "fleka" se je sirila, smanjivala, nestajala na neko vrijema, pa vracala i tako ...Obilazila sam doktore (kozne) i nista. Od njihovih terapija nije bilo nikakvog poboljsanja.
Nakon 10 godina doktorica opće prakse mi preporucuje kremu Afloderm. Koristim je vec godinama, i to na sljedeci nacin: 1 ili 2 puta u 3 tjedna namazem to podrucje kada osjetim da ce se pojaviti (ja to osjecam), a nekada prode i par mjeseci da se ne pojavi. I tako to traje.
Zanima me Vase misljenje o navedenom problemu, te da li mi ta krema posto sadrzi kortikosteroide moze naskoditi, iako je kao sto sam navela relativno rijetko upotrebljavam.
Da li mi mozete preporuciti neku "laksu" kremu?

Prof.dr.sc. Jasna Lipozenčić

18.09.2001. 17:09

Nije dozvoljeno koristiti duže vrijeme kortikosteroidne kreme, pogotovo u preponama gdje se može superponirati gljiva. Za njegu kože koristite Bepanthen mast. U sljedećem recidivu dođite u Kliniku za kožne i spolne bolesti KBC i MF Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 4 zbog laboratorijske obrade.