Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


osip


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

lidija

24.09.2001. 13:13

Prije mjesec dana počela sam uzimati kontracepcijske tablete Trinovum. Nakon uzimanja prve kutije pojavile su mi se fleke u predjelu trbuha i stražnjice do prsa i koljena, tamnocrvene boje i veličine jagodice i manje. Ne osjete se na dodir i ne svrbe me, ali su jako neugodnog izgleda. Mislila sam da će se osip povući kad prestanem uzimati tablete, ali odonda je prošlo već 2 tjedna a osip je i dalje prisutan, jedino što se ne širi. Još nisam bila u prilici otići do liječnika. Da li postoje preparati pomoću kojih će taj osip nestati, i što ga je uzrokovalo?

prof dr Jasna Lipozenčić

26.09.2001. 11:08

Prema Vašem opisu može se raditi o urtikarijalnom osipu medikamentozne etiologije. Da li povremeno koristite neke lijekove (npr. vitamine, za spavanje, protiv bolova)? Prestanite koristiti sve lijekove i trošite jedino antihistaminike npr. Telfast 180 mg dnevno. Dođite za 10 dana na kontrolu u Alergološku ambulantu Klinike za kožne i spolne bolesti Medicinskog fakulteta sveučilišta uZagrebu, Šalata 4, s dnevniko konzumiranja hrane i oznakom intenziteta izbijanja urtika.