Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


gljivice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

LJILJANA

18.12.2001. 23:30

Imam dječaka od devet godina.Unazad dvije godine imamo velikih problema sa njegovim stopalima.Sve je počelo redovitim treniranjem plivanja na bazenu.Na stopalima mu se najprije pojave bijeli mjehurići koji zatim pucaju i dolazi do pucanja kože.Mazali smo raznim kremama protiv gljivica , međutim poboljšanje bi nastalo tek izbjegavanjem vode.Ove godine na moru stanje mu je bilo veoma loše tako da nije mogao odlaziti na kupanje.Sada ne ide na plivanje ali ponovno su mu se pojavili isti simptomi.Molim vas pokušajte nam pomoći!!

Prof.dr.sc. Jasna Lipozenčić

09.01.2002. 11:11

Savjetujem pregled u našoj Klinici. Dishidroza može biti simptom kod različitih dermatoza. Potreban je stoga pregled cijele kože. Prema Vašem opisu bit će potrebno isključiti kontaktni alergijski dermatitis i izvršiti epikutani test. Da bi se savjetovala lokalna terapija zaista je potrebno izvršiti i mikološku obradu.
Dovedite dječaka na pregled u Alergološku ambulantu naše Klinike kako bi se obavio cijeli postupak.