Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


gljivice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

kićo

15.02.2002. 23:12

Dali je moguća gljivična infekcija folikula dlake i koja bi bila terapijska preporuka u tom slucaju(dali tada protugljivične kreme mogu dovoljno duboko prodrijeti pod kozu da bi bila uspješna terapija ili je neophodna terapija tabletama?)Unaprijed zahvalan!

Biba

17.02.2002. 12:07

Pitanje za prof. Lipozenčić

Oko Nove Godine pojavile su mi se na tabanu lijeve noge nakupine crvenih prištića, koje su se nakon nekoliko dana počele ljuskati. zatim su se povukle sa stopala, ali su se pojavile na gležnju. Pokušala sam sa nistatin-deksametazon kremom ali nuje ništa pomoglo. Zatim sa Bepanten kremom, ali bez uspjeha. Da li mi možetesavjetovati da li se radi o gljivičnom oboljenju ili možda psorijazi prema opisu dermatoze.
zahvaljujem na odgovoru

Biba

Mr.sc.dr. Branka Marinović

19.02.2002. 22:31

Da bi se za neku promjenu moglo reći da je uzrokovana gljivama, prvo je potrebno to dokazati mikološkom pretragom. O načinu liječenja (da li kremama ili lokalno) odlučiti će liječnik ovisno o lokalizaciji te proširenosti promjena.