Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Gljivice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nesretnid

15.03.2004. 22:10

Imam jedan problem. Na glavicu penisa imam neke cudne izraslinice koje izgledaju kao gljivice. Slicne su pristicima, ali su puno manje i imaju bijeli vrh. Nalaze se samo na glavicu penisa, i to najvise pri kraju glavica (prema korijenu). Ovo imam vec par godina, ali me nikad nije previse brinulo, jer ne boli i ne pece. Samo je malo neugodno na dodir.
Pisem vam jer mi je cura rekla da to cudno izgleda
Trebam li biti zabrinut? Kako da se rijesim toga? Trebam li posjetiti urologa ili postoje neki preparati koji se bez recepti dobiju u ljekarni?
Trebam li apstinirati od seksa? Imao sam spolne odnose i u ovom stanju, ali uvijek s kondomom.
P. S.
Imam dvadeset godina, a gljivice su se pojavile negdje pred pocetak puberteta.

mr.sc.dr. Suzana Ljubojević

03.04.2004. 11:10

Kod Vas nema razloga za zabrinutost radi se o žlijezdama (dg. Papillae coronae glandis), koje se u javljaju u pubertetu. Smještene su kao što i sami opisujete na rubu glavića, a izgledom pojećaju na bijele «kuglice». Te žlijezde su odgovorne za stvaranje smegme. Terapija nije potrebna jer se radi o normalnoj, fiziološkom poremećaju.