Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Gljivice kod cetveromjesecne bebe


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Ivcy1306

21.10.2020. 21:05

Pozdrav! Pise Vam zabrinuta mama.
Naime radi se o tome da smo u prosli petak (16.10.) Primjetili na nogicama osip u obliku krugova kojima je rub bio crven a unutrasnjost normalna, dobili smo fenistil kapi 3x7kapi, kako se osip samo sirio i poceo na glavi tako smo u ponedjeljak (19.10.) Ponovo otisli pedijatru gdje smo dobili kreme: belogent i klotrimazol koje koristimo po uputama pedijatra. Nazalost, taj osip na glavi se i dalje siri ali u obliku krugova crvenih koji izbijaju gdje se sjete (ima jedan i na vratu), ti kruzici kao da puknu te iz njih izadje neka vodica a kada se sasusi ostane kao zuckasta nakupina. Dijete se ponasa normalno, nema temperaturu. Ovim putem molim Vas mail kako bih Vam prosljedila i slike glavice jer me zanima Vase misljenje!
26.10.idemo na kontrolu ali se bojim da ce se do tada jos vise rasirit. Hvala puno! Zabrinuta

Borna Pavičić, dr. med.

22.10.2020. 13:35

Poštovana,
takve promjene na koži ne mogu se riješiti preko slika i poruka. Potreban je pregled dermatologa uživo, po mogućnosti pedijatrijskog dermatologa da bi se postavila valjana dijagnoza i odgovarajuća terapija.

Borna Pavičić, dr. med.

22.10.2020. 13:35

Ako nikako ne možete organizirati pregled, pošaljite slike na mail ordinacija.pavicic@gmail.com, ali ne mgu garantirati za točnu dijagnozu preko slika.