Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Gnojni čir (upala) na koži mošnje


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nesiguran.sam

26.08.2020. 09:55

Poštovani,
prije cca. 6mj, tijekom preventivnog uroloskog pregleda (uređen uzv-nalazi uredu), uocena mala bijela kvrzica- zacepljenja lojna žlijezda. Urolog je rekao može se povući samo od sebe ili po želji mogu to kirurski odstraniti ukoliko mi bude pravilo problem. Do sada je sve bilo uredu..
----
23.08. Prilikom tuširanja osjeća se lagana bol, i povećanje kvržice bez vidljive bijele mase. Doktor opće prakse, propisao klavobel (1tab. Svakih 12 sati) i Betrion mast na zahvaćeno područje. Dana 25.08, veličine oraha, okolno tvrdo, gore mekano glatko sa vidljivom bijelom tockom. Gnoj iscurio, (zelena masa, neugodnog mirisa) oteklina spalsnula, još je lagano tvrda i bolna, olakšanje je definitivno. Oprao sam temeljito sve, natapkao alkohola za dezinfekciju te postavio flaster,budući da i dalje po malo curi žuto-crvena tekućina malo ljepljiva, te se vidi otvorena "rupa" 1mm kroz koju je gnoj isticao.. Antibiotik pijem do kraja, no smijem li prekirvat flasteron i mazati i dalje Betrionom ili da ostavljam bez flastera da ima "zraka". Ne želim daljnje komplikacije oko ovoga budući da se nalazi na nezgodnom mjestu postance na koži mošnje, i općenito u ovakvoj regiji tijela. Trebam li se brinuti, ili pak otići na urološki pregled/ ili dermatoloski, kako bi se odstranila kapsula da se nebih pinovno čir/upala vratila.
Zahvaljujem na odgovoru i ispričavam se na opširnom tekstu.
Hvala, pozdrav.

Borna Pavičić, dr. med.

31.08.2020. 16:25

Poštovani,
terapija koju ste dobili je koretktna. Smijete mazati Betrion i pokrivati flasterom ukoliko je prisutna sekrecija iz promjene.
U slučaju recidiva promjene ili pojave novonastalih istovjetnih promjena svakako preporučam pregled dermatovenerologa.