Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14396

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Herpes


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Silvija

09.04.2002. 12:41

Poštovani,

Molim Vas da me uputite kome i gdje da se obratim po pitanju herpesa (tzv. groznice) na usni. Taj naoko mali problem meni je postao noćna mora.

Naime, vrlo često herpes mi se pojavljuje na gornjoj usni (u proteklih mjesec dana čak 3x), uvijek na istom mjestu i otprilike iste veličine. Masti poput Virolexa, Interferona i Dokmana nisu se baš pokazale kao djelotvorne, pa mislim da bi možda valjalo pronaći uzrok čestom recidivu i na taj način pokušati liječiti. Molim Vaše mišljenje i puno hvala.

Srdačan pozdrav,

Silvija

prof dr Jasna Lipozenčić

17.04.2002. 11:39

Herpes simpleks je neugodna virusna kožna bolest posebice na spolovilu. Često je na licu (usnice, obrazi). Učinite imunoelektroforezu, LVK pretragu na virus herpes simpleks 1 i 2, imunofenotipizaciju. Prije izbijanja mjehurića dok postoji "napetost" kože treba primjeniti inferferon. Kad je već izbio herpes, liječi se s aciklovir masti. Multivitaminski preparat treba koristiti kao i imunal kapi za pojačanje stanične celularne imunosti.