Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14397

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


osjetljiva koža


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Katarina

09.04.2002. 15:44

Ja Vas molim da mi pomognete oko problema koji me mući prilično dugo.Moj problem se sastoji u tome što imam izrazito osjetljivu kožu neposredno ispod očiju. Svakih dva do tri mjeseca (ponekad i češće) to područje me izuzeto peće uz lagani otok te borice. Izuzetno zna biti i crveno. Moj liječnik mi kao terapiju daje Dexamethason-Neomycin mast nakon čega se ta iritacija u putpunosti povuće.
Bojim se prečeste uporabe te masti jer u indikacijama stoji upozorenje da česta i dugotrajna uporaba može dovesti do oštečenja vidnog živca.
Molim Vas da mi kažete što je to i kako koristiti Dexamethason-Neomycin mast bez straha od posljedica.
Zahvaljujem na odgovoru!

prof dr Jasna Lipozenčić

17.04.2002. 11:35

Moglo bi se raditi o konatknom alergijskom dermatitisu na kapcima. Nakon primjene kombinacije kortikosteroidne masti s antibiotikom (dexamethason-Neomycin) uslijedi regresija, no može doći pri prolongiranoj primjeni do senzibilizacije na neomycin. Stoga, savjetujem učiniti epikutani test, primijeniti u recidivu čistu kortikosteroidnu mast (aclometazon) 2x dnevno tijekom 7 dana, a potom Bepanthen mast.