Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14397

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Bradavica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Đuro

09.04.2002. 07:41

Gospodo doktori, molim Vas za savjet u vezi sa slijedećim problemom:
Na leđima na kičmi između lopatica već godinama imam bradavicu boje čokolade, okruglu, spljoštenu, promjera oko 12 mm. U tijeku bolovanja zbog gripe, koju još nisam sasvim prebolio, ta bradavica me je pekla i svrbila, naročito poslije tuširanja i brisanja. Nakon gripe primjetio sam da je bradavica promjenila boju tj. dobila je boju vrlo bijele bile kave. Možda je ona promjenila boju i prije gripe, ali sam ja to primjetio nakon gripe kada me je počela boljeti. Povremeno me peče ili svrbi. Moj liječnik je pogledao bradavicu i rekao da čekam još mjesec i pol dana pa da onda odlučimo šta da činimo. Vjerujem liječniku, ali me je strah da čekanje možda nije predugo.

Mnogo Vam hvala na savjetu!

prof dr Jasna Lipozenčić

17.04.2002. 11:41

Savjetujem pregled u Ambulanti za pigmentne tvorbe Klinike za kožne i spolne bolesti KBC i MF Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 4. Potrbno je potvrditi da li se radi o nevusu, fibromu, veruki ili drugoj novotvorevini. Na pregledu se indicira ekscizija u cijelosti i histološki pregled. Nemojte dugo čekati.
Bolesnici s nevoidnim pigmentnim tvorbama trebaju doći na pregled odmah.