Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14397

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Hiperpigmentacija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mirela

23.04.2002. 15:44

Postovana doktorice,
imam problema s hiperpigmentacijom (melasmom)lica.Redovito koristim kremu s najvecim zastitnim faktorom,a takoder sam kod dermatolga izbjeljivala fleke glikolnom kiselinom. (s prvim jacim zrakama sunca fleke potamne).Moj najveci problem je sto se one se sve sire i zauzimaju sve vecu povrsinu lica.Zanima me da li se moze sprijeciti njihovo sirenje?U jednom vasem odgovoru sam procitala da treba izbjegavati hranu i pice koje uzrokuje hiperpigmentaciju.Molila bih Vas da mi odgovorite koja je to hrana i pice?I da li tablete betakarotena pomazu,ili mogu pogorsati stanje?
Unaprijed hvala

Prof. dr Jasna Lipozenčić

29.04.2002. 14:21

Betakaroten - provitamin A se koristi za održavanje glatke, meke i zdrave kože, za spriječavanje infekcija, za zaštitu kože od štetnih utjecaja okoliša, za održavanje dobrog vida, te za postizanje tamne kože.
Vama je potrebna primjena zaštitnih krema sa zaštitnim faktorom od sunca. Nije korisna primjna konzervansa u hrani, gaziranih pića i crnog vina.