Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14397

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Madež


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Tina

17.04.2002. 21:33

Poštovani,
od rođenja imam na leđima veliki madež, tamnije boje, koji mi do sada (imam 28 godina) nikada nije smetao niti sam imala s njim problema. Međutim, prije otprilike 6-7 mjeseci (nakon poroda) osjetila sam lagano peckanje na leđima (madež se nalazi točno na kralježnici), madež je omekšao i kao da se je počeo ljuštiti. Bila sam na pregledu kod kirurga i naručio me je u 5. mjesecu za ambulantnu operaciju uz lokalnu anesteziju (na nalazu piše da je potrebna uputnica za operaciju i PH analizu). Molim Vas da mi odgovorite postoji li opasnost od skidanja toga madeža jer sam čula da je jedan čovjek nakon odstranjivanja madeža na istom mjestu ubrzo dobio tumor. Isto Vas molim da mi odgovorite kakva je to PH analiza i da li lokalna anestezija može naškoditi djetetu preko mlijeka s obzirom da ga još uvijek dojim?
Unaprijed zahvaljujem.

Prof. dr Jasna Lipozenčić

29.04.2002. 14:18

Svaki suspektni madež treba odstraniti nakon pregleda dermatoskopom. Na pregledu u Ambulanti za male kirurške zahvate naše Klinike uspješno se odstrane sumnjivi madeži. histološki (PHD) se pregleda isječak kože u Dermatohistopatološkom laboratoriju naše Klinike i za Vas nema opasnosti.
Možda u ovom trenutku nije kod Vas potrebna operacija.
Savjetujem pregled u Ambulanti za pigmentne tvorbe gdje se redovito treba kontrolirati i poduzeti liječenje u pravom trenutku.