Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


hormonalne akne


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

duda

07.06.2001. 15:48

Štovani,
imam 29 godina i probleme sa kožom lica. Naime, pojavljuju mi se velike, bolne kvrge na licu ( poput cista ). Isprobala sam SVE moguće preparate koji se mogu dobiti bez recepta a bila sam i kod dermatologa koji mi je prepisao Minocin ali ga nisam dobro podnosila pa sam prestala sa terapijom. Napominjem da se stanje sa kožom pogoršava od ovulacije ( cca 15.dan ciklusa ) do početka novog ciklusa. Inače, ciklusi su redoviti i uredni ali imam dosta jake simptome PMS-a upravo u gore navedenom periodu.Jajnici su potpuno zdravi. Molila bih za savjet i terapiju

prof.dr. Jasna Lipozenčić

08.06.2001. 00:40

Oko tjedan dana prije menstruacije i za vrijeme ovulacije kod mnogih žena izbijaju gnojni prištići, te povremeno duboko smješteni bolni čvorići (papule).
Potrebno je kožu lica redovito čistiti neutralnim sapunima, antiseptičkim tekućinama (alkoholna otopina salicilne kiseline i rezorcina) te po potrebi primjeniti lokalni antibiotik.
U Vašem slučaju izgleda da se radi o cističnim aknama za čije je liječenje potrebna sistemska terapija. Javite se u Ambulantu za Medicinsku kozmetologiju, Klinika za kožne i spolne bolesti, Šalata 4.

RE

11.07.2001. 11:55

Imam 26. godina, i prije četiri godine počeli su moji problemi sa aknama.
Pubertet sam prošla bez prištića. Trenutno koristim BIOTERM kozmetiku, gel za čišćenje i kremu; ujedno pijem i kontracepc. pilule Diane 35(3.mjeseca). S obzirom na činjenicu da ne vidim nikakve promjene, bar ne pozitivne, da li to znači da ipak nisu hormoni u pitanju? Možda reagiram na određenu hranu? Napominjem da slatko ne jedem, a izbjegavam masnu hranu.