Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


madež i bradavice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

goga

11.07.2001. 10:50

Cijenjeni,

imam madež od rođenja, veći je i nalazi se na nozi. Nikada nisam imala problema s njim (nije se ni povećao ni mijenjao boju) osim što mi smeta iz estetskih razloga. Molim Vaš savjet da li je uputno odstraniti ga.

U trudnoći i nakon poroda počele su mi se pojavljivati sitne bradavice u predjelu vrata i ispod grudi. Pretpostavljam da su nastale od znoja. Bradavice me ponekad svrbe, a jedna mi se otkinula jer je izrasla ispod bretele od grudnjaka koji ju je iritirao dok nije prokrvarila i otpala. Molim vaš savjet da li postoji tekućina, krema ili slično za premazivanje da se bradavice povuku ili je jedino rješenje "paljenje" kod dermatologa. Napominjem da redovito vodim brigu o higijeni i vrlo malo se znojim. Imam 32 godine.

Prof.dr.sc. Jasna Lipozenčić

17.07.2001. 16:24

Potrebno je doći na pregled u Kliniku za kožne i spolne bolesti KBC i MF Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 4, gdje će pregledati nevus i učiniti fotodokumentacija, te dati prijedlog na odstranjenje.
Sitne bradavice na vratu i ispod grudi su virusnog porijekla i treba ih odstraniti. Dođite u Ambulantu za male kirurške zahvate Klinike za kožne i spolne bolesti KBC i MF Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 4, gdje će se primjeniti liječenje ovisno o veličini i lokalizaciji bradavica.