Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


hpv kod muskarca


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Mato

25.07.2001. 15:14

Poštovanje!
kod redovitog ginekoloskog pregleda kod moje je bivše partnerice ustanovljeno da ima hpv tip 16 visokog rizika,tražeći od iste nalaz na uvid uputio sam se svom liječniku opće prakse koji mi je napisao četri uputnice i to:za bris uretre,bris na klamidiju,davanje ejakulata HPV pregled.Prva tri pregleda obavio sam u Rokfelerovoj dok sam prgled na HPV obavio na odjelu za dermatovenerologiju u Vinogradskoj.Nakon svih pregleda ustanovljeno je da nemam niša.No,ipak me zanima sljedeće;prilkom pregleda na HPV utvrđeno je da nemam nikakvih vanjskih simptoma i to tako da mi je spolna zona premazana dviju tekucinama,specojalista mi je nakon toga rekao da se kod mene nemože uzeti bris jer se nema sa čega,napominjem da sam istome dao na uvid nalaz bivše partnerice,nakon čega mi je rečeno da ako namjeravam i dalje imati spolni odnos sa istom da koristim kondom(napominjem da je ta moja bivša partnerica ustvari moja bivša dugogodišnja djevojka s kojom sam održavao monogamnu vezu,uzimaju či u obzir da to ona možda i nije bila).Tražeći internetom informacije o HPV_u došao sam do vlastitog zaljučka da je HPV-e relativno nova bolest pogubnija za ženu nego za muškarca i da se o njoj još ustvari i ne zna puno.Navesti ću neke informacije poput toga da se ne prenosi isključivo spolnim putem,da pri seksu nemora doći do penetriranja da bi se prenijela već je dovoljan peting(što nam govori o nepuzdanosti glede kondoma) itd.......E sad,kako sam ja promjenio partnericu i te zbog svog a i njenog budućeg zdravlja što nam je činiti,gdje i kako da ustvrdim imam li ja uopće HPV,kako ustvrditi razvoj bradavica unutar spolovila,kod uretralnog te analnog trakta i na ostalim potencijalnim skrivenim mjestima za razvoj??



p.s.
svjestan sam da sam ja samo mogući prenosioc i da inkubacija može trajati godinama.....

prof dr Jasna Lipozenčić

01.08.2001. 19:49

Savijetujem da se javite na pregled u Ambulantu za spolno prenosive bolesti (STD) Klinike za kožne i spolne bolesti Medicinskog fakulteta u Zagrebu, Šalata, s partnericom, gdje će te dobiti kompetentno mišljenje. Po Vašim nalazima nemate simptome HPV infekcije. Akuminirane kondilome bi već trebali imati da se radi o infekciji HPV virusom.