Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14403

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Hydroadenitis-problemi


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

miran007

05.01.2009. 22:45

Već dvije godine imam problema sa povremenim oteklinama u pazuhu .Početkom 2008.u desnoj akslili mi je izveden operativni zahvat nakon dugotrajnog neuspješnog liječenja antibioticima. Sada mi se ponovno javlja oteklina u lijevom pazuhu. Liječim se na dermatologiji u Osijeku gdje mi je prije mjesec i pol dana preporučen Roaccutane koji od tada uzimam,obzirom da imam akni i na drugim dijelovima tijela,na leđima te u preponama gdje mi se javljaju slične otekline kao u pazuhu, ali nešto manje. Također, 2006. godine operirao sam sinus pilonidalis i time su moji problemi počeli jer do tada nisam imao nikakvih zdravstvenih problema. Imam 21 godinu i profesionalni sam sportaš (rukometaš) pa mi ove tegobe stvaraju veliki problem.Želio bih ovaj problem trajno riješiti,a rješenje ne vidim obzirom da se otekline ponovo javljaju te više ne znam kamo bih krenuo.Molim vas za mišljenje uz eventualni pregled kod Vas?Unaprijed zahvaljujem.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

12.01.2009. 11:40

Problem koji imate zahtjeva dugotrajno liječenje, a problem je kroničan.Mislim da bi bilo dobro da prema preporuci dermatologa u Osijeku barem nekoliko mjeseci uzimate Roaccutane (naravno uz kontrolu jetrenih proba i lipidograma). Problemi u pazusima povezani su s ostalim promjenama koje imate.