Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Iscjedak iz penisa i neugodan miris


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

davor_c

19.08.2011. 12:15

Poštovani, prije godinu dana sam imao sexualni odnos bez zaštite sa jednom curom. Tjedan dana nakon odnosa mi se pojavio iscjedak iz penisa (žućkasto-smeđe boje) koji je pratio veoma nugodan miris. To me je držalo cca 2 dana. Nakon toga je prestalo da bi se pojavilo 15-20 dana poslije. Od tada takvo ponavljanje redovito imam mjesečno od 1 - 2 puta. Uglavnom simptomi su takvi da me lagano svrbi penis, da je crvena kožica oko vrha penisa i da imam taj iscjedak sa neugodnim mirisom. Obično takvo stanje traje 2 dana, ali i nakon što prođu ti jaki simptomi imam i dalje blaže neugodan miris iz penisa i osjećaj da mi je penis lagano otvoren, jer osjećam kako se vrh penisa lijepi uz rublje. Možete li mi dati odgovor na ovo pitanje što bi to moblo biti, i kako da to najlakše izliječim? UNAPRIJED HVALA!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

19.08.2011. 19:40

Vi imate simptome uretritisa (upale mokraćne cijevi). Ona je vjerojatno posljedica rizičnog spolnog odnosa koji ste imali. Svakako bi trebalo učiniti bris uretre i urinokulturu. Nakon toga antibiotici ovisno o gore navedenim mikrobiološkim pretragama.

plavi9

15.04.2017. 17:55

Dobar dan, evo ako mozete pomoc sa savjetom!
Ukratko, nakon ne zasticenog seksualnog odnosa. Drugi dan ujutro kad sam krenuo obaviti mokrenje uvidio sam imao blago zuti "iscjedak" na spolovilu koji je izgledao kao neki "zele",bio je ljepljiv i nekog "spaljenog" neugodnog mirisa.Odmah prvo mokrenje je bilo ajmo reci otezano, kao da se mokracovod pomalo zacepio tim "zelejem". Peckanja nekog pretjerano nisam imao, a ponekad osjecam neko malo peckanje na vrhu spolovila, ali mislim da je mozda to vise psiholoski sada, ili stvarno sasvim slabi slabi osjecaj.
Preventivno sam popio neke antibiotike koje su mi savjetovali i koji su mi bili u dostupu (znam da nije najbolje rjesenje, ali drugih opcija trenutno nemam). Nakon toga neko vrijeme nisam imao nikakvih problema. Seksualnih odnosa isto nisam imao poslje toga. I sad nakon dva mjeseca opet mi se poceo pojavljivati iscjedak, samo sto vise nije zelen, i nema "spaljeni" miris, bijele je prozirkaste smjese, nekako podsjeca na sjeme ali mislim da nije. Vise ni ja sam nista ne znam i ne shvacam.

E sad zanima me, sto vi mislite da je moj problem? Koliko traje ? Kako su brzo rezultati? Koliko traje lijecenje?
Znam da se u ovakvim stvarima ne nagađa ali pomogli biste mi puno da znam neke okvirne vremenske periode! Jer sad nemam druge opcije a doma cu bit jako kratko.
Hvala unaprijed!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

16.04.2017. 19:15

Vi bi trebali napraviti bris bakteriološki i na klamidije i mikoplazme. Napamet antibiotike nema smisla uzimati, jer ste jednom to učinili, a i velika je šansa da nemate nikakvu bolest.

danijel156

27.04.2017. 23:15

Poštovani, molio bih Vas za savjet i pomoć. Naime, prije par mjeseci sam primjetio oskudni viskozni (a ponekad i vodenkasti) iscjedak iz penisa te sam obavio bris uretre. Izolirana mi je Ureaplazma i to 10 na 4. Propisan mi je Doksiciklin 7 dana po 2 kapsule dnevno. Terapija je bila uspješna te se iscjedak povukao. Međutim, prije par tjedana sam ponovno primjetio iscjedak koji je varirao kao i inače; ponekad viskozan, ponekad vodenkast a ponekad i malo bjeličast. Liječnica mi je ponovno propisala Doksiciklin 7 dana po 2 dnevno no terapija je završila prije 10ak dana a iscjedak se i dalje nastavio. Rečeno mi je da je uslijed pada imuniteta moguće da je sada riječ o Candidi ili nečem drugom uvjetno patogenom pošto je za pretpostaviti da je Doksiciklin ubio uzročnika iritirane sluznice penisa. Upućen sam da nakon nekoliko tjedana ponovim bris uretre i napravim analizu urina. Čitajući po internetu nisam nigdje naišao na podatak da Candida izaziva iscjedak kod muškaraca već uglavnom svrbež i crvenilo. Jeste li Vi imali slučajeva gdje Candida kod muškaraca izaziva samo oskudni iscjedak bez ikakvih ostalih tegoba? Mislite li da terapija Doksiciklinom ponovno nije uspjela te da je moguće da je Ureaplazma toliko tvrdokorna da je se ni nakon druge kure Doksiciklina ne mogu riješiti? Molim Vas za bilo kakav savjet jer me ovaj iscjedak izluđuje. Unaprijed hvala na odgovoru.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

29.04.2017. 11:00

Candida ne izaziva iscjedak tj. uretritis. Mislim da najmanje dva tjedna nakon kraja terapije doksiciklinom, ponovite bris. Drugo je sve nagađanje.

plavi9

05.06.2017. 22:55

16.04.2017. 19:15

Vi bi trebali napraviti bris bakteriološki i na klamidije i mikoplazme. Napamet antibiotike nema smisla uzimati, jer ste jednom to učinili, a i velika je šansa da nemate nikakvu bolest.

Recite mi molim Vas, gdje bi to mogao napraviti da budu rezultati sto prije gotovi?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

06.06.2017. 13:55

To bi mogli napraviti u mikrobiološkom laboratoriju.

Nerkoo

12.11.2019. 01:05

Pozdrav
Prije mjesec dana imao sam ne zasticeni sex,
Poslije toga sam osjetio pecenje pri mokrenju i bijeli iscjedak,kad pijem cajeve smanjim pecenje pri mokrenju,sada osjetim mali bol u lijevom jajetu ili mozda samo sebi umisljam,vadio sam nalaze uprvo sada i imam krv u mokreci,ne znam sta da radim,dobio sam tablete Clarithromycin da pijem ,ne znam dal se na ovim nalazima vidi koje su bakterije ili sta sam pokupio.Ako je neko imao isto nek pomaze kako se rijesio

Borna Pavičić, dr. med.

13.11.2019. 12:20

Poštovani,
s obzirom na anamnestičke podatke, preporučio bi pregled dermatovenerloga uz obradu na spolno prenosive bolesti prije započinjanja antibiotske terapije.
Može se učiniti standardni bris uretre ili test iz urina na 7 spolno prenosivih bolesti (PCR na STD 7), a i serološke pretrage na HIV, hepatitis i sifilis.
Sa nalazom se potom javite na kontrolni pregled dermatovenerologu radi daljnjeg dijagnostičkog i terapijskog postupka.

Nerkoo

15.11.2019. 01:40

Postovanje
Ja sam radio nalaze i pise da nemam HiV a kako pijem ove tablete nemam vise da me mokraca przi ali vidim na otvoru polnog organa kao da ima hajmo reci izgleda kao herpes , kao da su plikovi,sada me vise svrbi kada se izmokrim,

Borna Pavičić, dr. med.

16.11.2019. 11:50

Poštovani, kao što sam ranije savjetovao, bez pregleda dermatologa nemoguće je zaključiti o čemu se radi.

Zeleni127

09.02.2020. 00:35

Poštovani, molio bih Vas za stručno mišljenje. Naime, prije godinu dana tada još sa bivšom djevojkom sam imao odnose i počeli su prvo problemi kod nje. Peckanje, pomalo svrab, bolovi u zdjelici, neugodan miris i žućkast iscjedak. Išla je nedugo nakon toga kod ginekologa i nije nađeno ništa. Poslije kroz vrijeme meni su se znale pojaviti crvene točkice po glaviću koje brzo prođu, ponekad rijetka bol u lijevom jajetu, slabije neugodan smrad iz uretre i kao da je znalo nabubrit dio glavića ako je to moguće. U proljeće prošle godine išao sam dati urin u privatnu polikliniku za otkrivanje SPB PCR metodom, sve je bilo negativno i nije ništa nađeno. I dalje me je sve to mučilo i kroz iduće mjesece sve do dana danas se taj smrad jako pojačao, urin je normalnog mirisa bez peckanja, žarenja niti boli tijekom uriniranja. U jesen prošle godine sam opet išao kod svoje doktorice i zatražio uputnicu za bris uretre, davanje urina na SPB urinom i ejakulat. Bris uretre su rekli da više ne rade nego samo urinom i bakteriološki ejakulat i opet su svi nalazi bili negativni. Sada me zanima kako je moguće da se ništa nije otkrilo, a svaki dan osjetim sa glavića odnosno vjerojatno iz uretre taj jaki miris tj. smrad upotpunosti isti koji se osjetio kod moje djevojke iz iscjetka vagine prije godinu dana, isto tako ponekad crvene točkice i jako rijetko peckanje (ne kada uriniram), Gledajući sve simptome na internetu govori mi da je klamidija ili gonoreja koja izaziva uretritis uz izostanak nekih simptoma, nadalje me strah jer ne znam što se dolje točno događa, a ne želim nikoga dalje zarazit, a glavno što želim je to riješit. Želim opet iduće dane otići na pregled, samo više ne znam oće biti koristi kada prošlih 2 puta nije bilo. Lijep pozdrav

Borna Pavičić, dr. med.

10.02.2020. 11:15

Poštovani,
ukoliko su pretrage na spolno prenosive bolesti bile negativne, ne vjerujem da se radi o istima.
U svakom slučaju, s obzirom na simptome, potreban je pregled kod dermatovenerologa i eventualna nadopuna pretraga.

ruda123

03.08.2023. 11:55

Postovanje. Prije 2,5 meseca sam primijetio bijelo/prozirni tekuci iscjedak iz penisa, neugodnog mirisa. Prije toga nedavno nisam imao seksualne odnose. To je trajalo nekoliko dana. Nisam imao nekakve druge simptome. I evo, prije 2 dana se pocelo pojavljivati ponovo. Uglavnom navecer nakon kupanja i kad legnem prije spavanja. Primijetio sam da se oba puta pojavilo nakon cesceg konzumiranja alkohola , mozda je to i slucajnost, ne znam, ali zanima me vase misljenje sto bi to moglo biti?