Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Minoxidil


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Natalia7549

25.06.2023. 14:55

Poštovani, doktorica mi je za opadanje kose dala minoxidil 5% u obliku spreja koji se stavlja dva puta dnevno. Budući da je štitna u redu, a sumnja da je deficit vitamina D (jer su i neke crne točkice izbacivale po noktima 2-3 mjeseca i pojedine dlake rastu kao valovito) dok nalazi službeno ne potvrde, kontrola tek za 3 mjeseca. Mene zanima trenutno minoxidil. Stavljam ga po uputama i kosa kao da još više opada. Nakon koliko se vidi pomak sa njim, bar umanjenog opadanja?

Krešimir Musa, dr. med.

02.07.2023. 13:45

Poštovana,
minoxidil se koristi tijekom dužeg vremenskog perioda, a eventualni rezultati lokalne primjene također su vidljivi tek nakon nekoliko mjeseci primjene.

Natalia7549

29.07.2023. 22:20

A što ako ga prestanem koristiti nakon skoro mjesec i po dana korištenja, sad kad znam da je vitamim D krivac? Kosa mi je značajno ispala radi njega, primjetim da mi znatno utječe na rast dlaka na licu i nadlanicama (iako operem ruke i ne dolazi u kontakt sa licem) što mi se nimalo ne sviđa.

Krešimir Musa, dr. med.

31.07.2023. 01:15

Poštovana,
ovaj neželjeni porast dlaka na licu je nuspojava korištenja minoxidila. U svojoj praksi rijetko propisujem minoxidil, tako da Vam ga ja kao liječnik vjerojatno ne bi niti propisao, ali pošto Vas ja ne liječim, o prestanku korištenja minoxidila morate razgovarati sa svojim dermatologom.