Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Ispucale usne


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Anita

03.01.2002. 12:27

Konstantno imam ispucale usne bez obzira na vremenske prilike, i to već duže od pola godine, zanima me da li je to neki nedostatak vitamina ili nešto drugo?

Prof.dr.sc. Jasna Lipozenčić

09.01.2002. 11:17

Ispucale usnice mogu biti znak hipovitaminoze, posljedica iritativne ili alergijske reakcije od ruža za usnice, lakova za nokte ili drugog kozmetičkog pripravka. Savjetujem pregled i Ambulanti za medicinsku kozmetologiju.

ReginaPhalange

17.04.2019. 21:25

Poštovani,

imam izrazito osjetljive usne koje ekstremno reagiraju na vjetar i u tim situacijama buknu na skoro duplu veličinu, ne popucaju već se oko usana stvori rub koji je prvih dana crven, svrbi i peče, potom prelazi u krastu koja također svrbi i nakon 10-ak dana ta krasta otpadne te ostane lagana diskoloracija kože. Za vrijeme iritacije teška mi je konzumacija jače začinjene hrane, toplih napitaka, a šminka ne dolazi u obzir s obzirom da navedeno stvara dodatnu neugodu i bol.
Zadnjih mjeseci i najmanji vjetar mi zasmeta i ne pomažu niti preventivne mjere poput mazanja melemom, niti primjećujem ikakvo olakšanje korištenjem sličnih preparata jednom kad iritacija nastupi.
Zanima me možete li preporučiti sredstvo koje bi umanjilo šansu od tako jakih reakcija ili bi barem pomoglo i olakšalo život s tako ozlijeđenim usnama.
Hvala

Borna Pavičić, dr. med.

06.11.2019. 11:35

Poštovana, ukoliko se promjene stalno ponavljaju, trebalo bi svakako otići na pregled kod dermatologa, po mogućnosti u Alergološku ambulantu da se utvrdi stanje i eventualno učini alergološko testiranje.
Od zaštitnih sredstava i sredstava za reparaciju možete probati sa Uriage Bariederm levres balm , Avene Cicalfate levres balm ili LaRoche Posay Cicaplast levres baume.