Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


operacija proširenih vena


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

iva

05.05.2005. 13:30

Imam 22 godine i moj problem su jako izražene vene na nogama koje mi smetaju i estetski,ali i zbog bolova koje osjećam nakon dužeg stajanja ili sjedenja.Zanima li mogu li ih operirati sada jer ne želim da se još više razviju budući da uzrokuju teške zdravstvene probleme?Koliko takva operacija košta i postoji li mogućnost recidiva?Unaprijed zahvaljujem!

dr. Krešimir Kostović

06.05.2005. 10:43

Prije odluke o vrsti tretmana morate učiniti Doppler venske cirkulacije donjih ekstremiteta. Ta pretraga će pokazati da li postoje funkcionalni poremaćaji cirkulacije. Nakon toga ovisno o opsegu proširenosti vena nogu i objektivnom stanju cirkulacije dolazi u obzir operativni zahvat ili sklerozantna terapija. Operativni zahvat je u domeni vaskularnog kirurga, a sklerozacije u domeni dermatologa.

Zaja

22.06.2019. 00:45

Postovani
Imam problem sa venama upalu ispod koljena lijeve noge
Isla sam ljekaru i dobila sam antibiotic marocen da pije svakih 12 sati pijem evo vec treci dan nosta mi ne pomaze veliko crvenilo imam i jako jako vruce i tvrdo. Molimvas za vas savjet

Borna Pavičić, dr. med.

06.11.2019. 01:05

Poštovana, ako nakon potpuno provedene antibiotske terapije ne bude pomaka svakako je potreban pregled flebologa i color dopler vena i arterija donjih ekstremiteta kako bi se utvrdila geneza promjena i preporučila optimalna terapija.