Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


KLAMIDIJA


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

BRANKA

31.12.2001. 15:24

Zamolila bih vaše mišljenje!
Već 6 mj.liječim pojačan bjeličast iscjedak sa izraženim svrabom i peckanjem,sa stalnim crvenilom polnog organa.prvih 4mj liječili su me raznim vaginaletama i sumamed 1 pak,dok nisam potražila stručnije mišljenje,Nakon cervikalnog obriska ustanovljena je klamidija i liječeni smo i ja i partner vibramicinom 7 dana 2x1 i vaginaletama geonistin.nakon ponovnog nalaza (poslije 3 tjedna)ponovo istom terapijom 5 dana.stanje mi je ponovo isto,čekam15 dana od antibiotika da bih ponovila nalaz i za to vrijeme se mučim sa izraženim svrabom ali ginekolog mi ne daje ništa bez novog nalaza.terapiju pijem uvijek pred manstruaciju i čini mi se da mi ništa ne djeluje.kako se riješiti ove bakterije ili ublažiti neugodan svrab?Pri spolnom odnosu koristim kondom.
Zahvaljujem na odgovoru!

Prof.dr.sc. Jasna Lipozenčić

09.01.2002. 11:44

Naugodan svrbež vanjskog spolovila može biti uzrokovan infekcijom kandidom, trihomonasom i različitim bakterijama. Savjetujem pregled u Ambulanti za spolno prenosive bolesti (STD) u Klinici za kožne i spolne bolesti, Šalata 4 gdje će se učiniti obrisak s vanjskog dijela spolovila za potrebne pretrage. prtegled stočlice je također koristan kao i analiza šećera u urinu. U Vašem slučaju će se raditi o kandidamicetičkoj infekciji koja se uspješno liječi.