Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


klamidija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

zoran

24.02.2002. 16:40

Pronadjena mi je klamidija, s kojom sam se, pretpostavljam zarazio prije otprilike pola godine. Da li se zaraza moze prenjeti unatoc koristenju kondoma, diranjem vagine pa onda eventualnim dotcanjem svog spolnog organa? Citao sam da klamidija moze ostavljati posljedice na krvnim zilama i unutarnjim organima. Kakve posljedice mogu imati ako je ljecena nakon pola godine od zaraze? Hvala.

Mr.sc.dr. Branka Marinović

26.02.2002. 21:43

Infekcija klamidijom spada u jednu od najčešćih spolno prenosivih bolesti današnjice. Relativno je blagog kliničkog tijeka tako da često prođe nezapaženo. Kod žena infkecija može perzistirati te kao posljedicu imati upalne bolesti male zdjelice, izvanmaterničnu trudnoću i sterilnost. Korištenje kondoma je dobra zaštita od infekcije. Kad se provodi terapija potrebno ju je provesti u oba parnera.

zoran

27.02.2002. 20:13

Hvala na opcem odgovoru. Ipak, niste direktno odgovorili ni na jedno pitanje. Imam bol u testisu, tako je i nadjena, nakon tjedan dana antibiotika traje i dalje. Unaprijed hvala na odgovorima.

Mr.sc.dr. Branka Marinović

02.03.2002. 22:46

Kod kroničnih infekcija terapiju treba provoditi dulje vremena (znači više od 2 tjedna koliko je preporučena terapija za akutne infekcije). Stoga bi bolnost koju opisujete trebala biti blaža. U slučaju trajanja bolnosti svakako bih vam savjetovala pregled urologa.

zoran

04.03.2002. 19:17

Opet mi niste odgovorili na pitanja iz moje prve poruke. Vjerujem da to isto zanima i druge. Hvala!