Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


klamidije


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

ana

14.03.2002. 15:48

Ja i dečko smo skupa 5 godina. Nakon prve godine što smo bili skupa,napravila sam papa test. Sve je bilo u najboljem redu (1). Prošla je još godina dana, i ja sam ponovo napravila papa test. Ovaj put sam imala klamidije. Ja i dečko smo pili lijekove, testirali smo se i jedan i drugi nakon toga, i sve je u bilo u redu, riješili smo se toga.

I sada, mene zanima, s obzirom da mi je moja ginekologica rekla da se one prenose gotovo isključivo seksualnim putem, kako je moguće da smo dobili klamidije? Naglašujem da ni jedan ni drugi nismo imali seksualne kontakte s drugim osobama. Ovo sam pitala i moju doktoricu, ali sam od nje dobila samo smješak, i rekla mi je da se ne brinem. Ja se ne brinem ali me zanima.

Nedavno sam saznala za jednu djevojku (poznanica) da je također imala klamidije. To je dosta uobičajena bolest, ali je neuobičajeno to što je ta djevojka dan danas djevica.

Kako je to moguće?

Mr.sc.dr. Branka Marinović

19.03.2002. 21:44

Ponekad je zaista vrlo teško ustanoviti od kuda je započela infekcija. Ponekad je vrijeme inkubacije vrlo dugo, ponekad može dugo biti bez kliničkih simptoma, a postoji i mogućnost da je kod prvog pregleda broj klamidija bio malen te da nije utvrđen prilikom pregleda.