Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 3945 | Broj poruka: 14212

Borna Pavičić, dr. med.

KBC Zagreb
Zagreb, Kišpatićeva 12


Kondilomi, problem?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

stefanj1993

02.06.2017. 19:20

Pozdrav, imam 23 godine, i dijagnostificirani su mi kondilomi. Seksualno sam aktivan vec 5 godina, ali sve sa jednom djevojkom (mojom sadasnjom djevojkom) koja tvrdi isto tako. Ona tek treba da ode da se testira. Da li je moguce da sam kondilome dobio na neki drugi nacin? Ako ne onda mi je sigurno djevojka prenijela? Hvala unaprijed!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

04.06.2017. 12:20

Ako je zaista riječ o kondilomima, njih ste mogli dobiti samo spolnim odnosom.

stefanj1993

04.06.2017. 14:25

Ok, hvala. Samo me interesira, koliko dugo je osoba mogla u sebi nositi to prije nego sto ga prenese na nekoga drugog? I ta djevojka koja mi je prenijela kondilome, morala ih je dobiti od nekoga spolnim odnosom isto?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

05.06.2017. 13:55

Ta osoba je mogla imati virus nekoliko mjeseci ili godina prije nego što su Vam nastali kondilomi. Da, mogla je dobiti HPV samo spolnim putem.

scippy

09.06.2017. 09:50

Lijep pozdrav. Imam problem, primjetila sam čudne izrasline na ulazu u vaginu. Izgledaju kao niti, boje slične sluznici i dosta ih ima gripisano.
Pa me zanima Vaše mišljenje, radi li se o kondilomima ili je nešto drugo u pitanju? I koji je Vas savjet za dalje.

Imam i slike koje bih Vam poslala, ali ovdje vise nisu dopušteni linkovi sa slikama, pa ako mi možete ostaviti nekakav kontakt gdje da Vam pošaljem slike.

Lijep pozdrav.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.06.2017. 10:30

Vama je potreban dermatovenerološki pregled, jer se jedino tako može postaviti točna dijagnoza. Nema mogućnosti slanja fotografija.

DeepPurple

28.05.2022. 10:10

Poštovani,

Pre 3 meseca sam primetila promenu na koži u vidu bele tačkice. Misleći da je u pitanju urasla dlačica ili slično, zanemarila sam pojavu. Nakon nastajanja na još par mesta, bilo mi je jasno da nešto nije OK (ubrzo sam naučila da sam ih brijačem proširila po regiji). Pregledom su utvrđeni kondilomi, a unutrašnjost je čista, prohodna itd. Krenula sam sa biljnim čajem za jačanje imuniteta i Papiloma kremom koja je, takođe, na biljnoj bazi. Nakon dve nedelje mazanja, mogu reći da su se po veličini duplo smanjili. Koje je Vaše mišljenje na osnovu dosadašnjeg opisanog toka? Kada je vreme da 'dignem ruke' od ove terapije prirodnim preparatima i tražim drugo rešenje? Da li kremu treba/mogu mazati i tokom ciklusa? Da li mogu uključiti još neki preparat u terapiju? Takođe, po izgledu bi se tačno mogli podeliti na tri različite vrste, tipa, kako već... Da li je to normalno?

Unapred Vam puno hvala na odgovoru.