Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


kožica penisa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

terzic4

05.04.2013. 21:00

poštovani imam 25 god i prije par mjeseci sam primjetio da mi se nakon što mi se nadigne penis pa se počinje spuštati u opušteno stanje kožica penisa mi se ne vraća na glavić nego se nabora ispod glavića pa moram ručno da navučem na glavić a inače mi kožica može bez problema gore dole.
sad me zanima pošto znam da nije fimoza ni parfimoza da li je to neko predstadij fimoze? Inače još da spomenem da mi kožica nikad u potpunosti ne prekriva čitav glavić pa i kad je u opuštenom stanju znači uvijek s vidi malo glavić.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

05.04.2013. 21:55

Kod vas ne postoji poremećaj. Inače, ne postoji predstadij fimoze.

terzic4

06.04.2013. 11:45

hvala na odgovoru
a zanima me još šta se može napraviti da se kožica kao prije vraća sama, uz napomenu da kožica kada se nabora malo pocrveni

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

06.04.2013. 21:00

Ne može se ništa posebno napraviti, niti je to potrebno.

lara17

24.04.2013. 13:05

Postovani, mom decki su izbile te bijele tockice po glavicu penisa prije nekoliko dana.Prvo su bile negdje po vrhu glavica, zatim su nestale same od sebe, a sad su poredane jedna do druge po rubu.Decko mi je rekao da ih jutros nije bilo, ali da su se sad, navecer, pojavile nove,ali sa strane glavica.Problem je i taj sto njegov penis vise bas i nije u funkciji,odnosno, ne moze se skroz dignuti i postati tvrd.Mozete li otprilike reci sto bi to moglo biti i kako to rijesiti?

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

24.04.2013. 13:55

Glede bijelih "točkica" možda bi se moglo raditi o Canididi, a što se tiće funkcije spolovila, neka se javi urologu.

Mihael15

06.01.2024. 01:30

Poštovani,
Imam 16 godina i imam problem , ne mogu provuci kozicu preko glavica ni kad mi je penis u normalnom stanju ni kad mi je u erekciji , mogu nesto malo provuc al onda zasteka i nejde dalje pocinje boliti, tad stanem, kad mastrubiram sve je normalno . Trebam li se brinuti hoce li mi pomoci neke kreme ili moram na operaciju i ne znam kako da odem kod doktora neugodno mi je rec roditeljima.

Krešimir Musa, dr. med.

07.01.2024. 14:25

Poštovani,
po opisu radilo bi se o stanju koje se zove fimoza. Fimoza ili suženje prepucija (kožice) nije ni tako rijetka pojava. Može se pokušati s kremema, konkretno ponekad pomaže primjena lokalnih kortikosteroida da "opuste" prepucij, koji se nakon toga može prevući preko glansa (glavića) penisa. Takva primjena lokalnih kortikosteroida mora biti pod kontrolom liječnika, tako da svakako morate reći svojim roditeljima i otići na pregled kod urologa ili dermatovenerologa.