Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14396

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Kreme s glikolnom kiselinom


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

nn

22.01.2002. 16:16

Čitao sam o kremama koje sadrže glikolnu kiselinu, odnosno o tome kako one mogu smanjiti ožiljke od akni na licu, pa bih vas molio da mi preporučite neku od krema koje se mogu naći na tržištu, te da mi kažete koje su moguće nuspojave, da li se takve kreme nanose na cijelo lice ili na same ožiljke(da li je moguće da se na mjestima gdje nanesem kremu pojave novi prištići zbog maštenja kože?).Hvala.

Mr.sc.dr. Branka Marinović

23.01.2002. 21:41

Na tržištu postoje različiti preparati s različitim postocima, jedna od njih je i krema iz linije NovaDerm. Također postoje i losioni za njegu tijela s glikolnom kiselinom. Željela bih istaknuti da se redovitim mazanjem ovih sredstava moguće samo blago ublažiti kliničku sliku te da se oni uglavnom primijenjuje u periodu liječenja prije provođenja "agresivnijih" metoda poput kemijskog pilinga kojeg bi uvijek trebalo provoditi pod nadzorom dermatologa.