Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14396

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


ichtyosis vulgaris


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

josip

22.01.2002. 18:12

Od rođenja imam ichtyosis vulgaris. Sada imam 28 godina. Zanima me da li ima novih preparata koji pomažu. Koristio eucerin losione s 10% urea ali mi nije odgovarala. posebice me zanimaju preparati za tijelo, šampon za kosu, krema oko očiju. Za lice koristim od Dr. Schelera kremu od strička pokazala se veoma dobrom. Hvala lijepo.

Mr.sc.dr. Branka Marinović

23.01.2002. 21:38

Kod vulgarne ihtioze mogu se koristiti različiti dermatološki preparati ovisno o težini kliničke slike. Eucerin losion s 10% ureom je jedan od preparata koji se primijenjuje kod ove dijagnoze, međutim u slučaju da vam ne odgovara možete pokušati primijeniti preparate s kiselinom vitamina A (tretinoin). Ove preparate je potrebno nabaviti u inozemstvu. Kod vulgarne ihtioze je vrlo važno redoviti mazati kožu, tako da možete pokušati i nekom od neutralnih krema poput Belobaze. U slučaju da u kosi imate ljuske možete pokušati s nekim od preparata iz linije Neutrogena šampona s derivatima nafte koji pomažu i kod dijagnoze psorijaze. Kremu Dr. Schelera koja vam odgovara nastavite koristiti.