Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


madež


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

tea

22.12.2001. 21:57

Interesira me dali je ikako moguče da uklonim madež koji već neko vrijeme jako smeta.I ako je, kojim postupkom to mogu ukloniti.

Prof.dr.sc. Jasna Lipozenčić

09.01.2002. 11:40

Madeži se mogu operirati ambulantno na plastičnoj kirurgiji ili u Ambulanti za male operativne zahvate Klinika za kožne i spolne bolesti , Zagreb, Šalata 4 ili Vinogradska 29. Svakako je potreban stručni pregled madeža dermatoskopom kao i "mapping" ostalih madeža koje treba redovito promatrati, a ne odmah ekscidirati. Ambulanta radi svakodnevno i nakon detaljnog pregleda, bolesnici se naruče u određeno vrijeme za zahvat koji se radi u lokalnoj anesteziji, a bioptat se patohistološki analizira.

Biba

11.01.2002. 16:48

Cijenjena prof Lipozenčić,
Neobično mi je drago da mogu s Vama komunicirati na ovaj način.
Moj je dermatološki problem slijedeći:

Na desnoj dojci, na desnoj vanjskoj strani imam madež, koji je pred desetak godina bio nezamjetan promjera cca 0,2cm, međutim u zadnje dvije godine, narastao je na promjer cca 0.8 cm. Madež je pravilnog okruglog oblika, malo ispupčen iznad površine kože oko 0,5-0.7 mm ali nije jednako obojen. Mjestimično je tamnije smeđi a mjestimično svjetlije smeđi. Povremeno se na njemu pojavljuje sitno ljuskanje. Nemam nikakvih smetnji ni bolova.Molila bi Vas da me primite na pregled, jer mi je "Vinogradska" klinika ionako područna bolnica. Inače sam sveučilišna profesorica i radim u području kemije i imam 60 godina.
-Drugi moj problem odnosi se na suhu kožu, a ove jeseni su mi se na stopalu lijeve noge pojavile sitne crvene mrljice u nakupinama, koje su se kasnije počele guliti u "plahtama". Nakon mazanja "Beloderm" kremom, guljenje se malo zaustavilo, ali ne potpuno, tako da mi se na istom stopalu ponovo pojavilo guljenje. Desno stopalo mi je potpuno zdravo. Molim savjet.

Srdačno Vas pozdravljam i unaprijed zahvaljujem