Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14398

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


seboreja


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

zoran

03.01.2002. 17:22

Moj problem je vrlo masno vlasište, te kosu moram prati svaki ili svaki drugi dan. Kad koristim obične šampone stvara mi se perut, stoga koristim anti-dandruff šampone. Bio sam i kod dermatologa i propisao mi je Oronazol šampon mada mi on ne odgovara. Sada koristim Sebamedov šampon protiv peruti jer je blagi i mogu ga često koristiti. Kako da se riješim te masnoće jel zbog tog problema i kosa mi se dosta prorijedila i dal bi mi trihogram-pregled mogao pomoći tj. da adekvatno izliječim seboreju i otkrijem uzrok. hvala unaprijed

Prof.dr.sc. Jasna Lipozenčić

09.01.2002. 11:15

Seboreja je u Vašem slučaju znantnmo izražena. Savjetujem da koristite 20 dana Oronazol šampon svaki 2. dan, a potom je Eucerin šampon dobar izbor. Korisno je izbjegavati uzrujavanja, te provesti kuru liječenja s B6 drag. 3x1 dnevno tijekom 6 tjedana.

Robert

14.01.2002. 17:33

Seboreja je i moj problem,već jedno 7-8 godina.
U tom periodu sam aktivno koristio Oronazol šampon, koji je dao relativno zadovoljavajuće rezultate,no i ja sam ga smatrao nekako prejakim za svoje vlasište.
Nakon brojnih eksperimentiranja došao sam do šampona SELSUN BLU koji me je oslobodio peruti u potpunosti, no ne i crvenila na rubovima vlasišta. Taj problem jedno vrijeme je kontrolirao Belosalic losion i krema (za ona mjesta crvenila po licu).
Belosalic u posljednje vrijeme ne daje gotovo nikakve rezultate ( iako ga nisam koristio preaktivno i u dužem neprekinutom razdoblju) a nus pojave - crni miteseri npr. su sve izraženiji problem.
Dodatni problem predstavlhja i dalje širenje crvenih područja na prsa i ispod pazuha.
Iako znam da lijek kao takav za ovaj poremećaj ne postoji, nadam se da mi možda možete ukazati na medicinski priznati tretman koji bi dao rezultata barem u kontroliranju crvenila i njegova daljeg širenja.Molim i Vaš komentar o korisnosti uzimanja kapsula tipa Ribosan-Forte u tu svrhu.
Srdačno pozdravljam.