Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Madež ili?


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Nina505

09.11.2015. 12:45

Poštovani,

2013. na ulazu u vaginu pojavila mi se tvorba tamnosmeđe boje, ispupčena, glatka i promjera 2 mm. Ginekolog je rekao da se radi o madežu. U ožujku 2015. uočava povećanje, promjer je 3 mm, a u nalazu u travnju ne navodi postojanje madeža (kontrola je bila radi drugih stvari, nisam tada obraćala pažnju na madež ). Prije nekoliko dana primijetila sam da tvorbe više nema, već samo sitna, slabo vidljiva točkica na mjestu neadašnje tvorbe.
Kako sam čitala o raku bazalnih stanica, zabrinula sam se jer se navodi izraslina slična biseru, što odgovara mom slučaju. Bila sam prije nekoliko dana na pregledu kod dermatologa, on je uvjeren da se radilo o seboroičnoj veruki ili cisti, međutim nije vidio tvorbu ranije. Napominjem da nije bilo nikakvih popratnih pojava osim same tvorbe.
Je li moguće da to bila zloćudna tvorba i da je sama nestala? Može li se ikako utvrditi o čemu se točno radilo?

Zahvaljujem unaprijed na odgovoru.

Lijepi pozdrav.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.11.2015. 21:45

Sigurno se ne radi o zloćudnoj tvorbi, jer ona ne može spontano nestati. Sada Vam nitko ne može reći što je točno bilo, ali to Vam niti nije važno. Problem je riješen.