Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14396

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Njega lica


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

anci001

29.10.2015. 10:10

Poštovani

Zanima me Vaše mišljenje o upotrebi vazelina u službi njega lica i tijela. Pošto se po internetu može pronaći i dobre strane i jako loše, kao da nije dobar u tu svrhu jer je kancerogendan i da se ne smije uopće koristit a sa druge strane može se pronaći da ga dermatolozi preporučuju u nekim slučajevima.

S toga dali ga upotrebljavati ili ne..

Unaprijed se zahvaljujem

Srdačan pozdrav

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

29.10.2015. 11:10

Vazelin nije loše rješenje za njegu kože tijela. Za lice bi bilo bolje koristiti druge preparate.

blabla0609

08.11.2015. 23:05

Poštovani, imam problem sa crvenilom na licu. Obrazi i nos su mi najčešće crveni. I to rijetko kada se dogodi da nisam crvena u licu. Imam kreme koje mi trenutno i ponekad trajno pomognu ublažiti to. Zanima me trebam li piti vitamine jer kada sam bila kod kozmetičarke rekla mi je da je to nedostatak vitamina C, ali sam se raspitivala i svatko kaže drugačije. Molim Vas za savjet za trajno rješavanje crvenila.
Unaprijed hvala.

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

09.11.2015. 21:45

Uzroci nastanaka crvenila na licu su različti. Može se raditi o rozacei, seboroičkom dermatitisu. Za nešto pobliže potreban bi bio dermatološki pregled. Sigurno je da se ne radi nedostatku vitamina C i da vitamini neće pomoći.