Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14394

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Madez koji ljuska


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Bubamara12345

22.11.2020. 00:45

Postovani, nesto malo nize ispod pazuha i ispod ruke imam mladez koji se ljuska. Cini mi se da je malo i narastao i zadebljao se, oko madeza se posljednjih par dana pojavio i crveni obruc. Svakako planiram prvo kod doktorice opce prakse, pa ako bude potrebno dermatologu...ali molila bih vas info da li se trebam zabrinuti, s obzirom da ce pregledi ici sporije zbog trenutne epidemioloske situacije.

Borna Pavičić, dr. med.

23.11.2020. 01:35

Poštovani,
prema opisu može biti da je riječ o madežu, ali i o seborojičkoj keratozi. S obzirom na crveni obruč, vjerovatno se radi o iritaciji te bi preporučio da primijenjujete antibiotsku kremu nekoliko dana dok se crvenio ne povuče.
Ako i dalje bude promijenjen, onda svakako treba na pregled kod dermatologa da se promjena pregleda klinički i dermoskopski.

g12345t

14.12.2020. 22:55

Postovani doktore
Na vratu , u samom dnu kose imam jedan madez koji me poceo svrbiti. Dermatoskopiju sam radila,kazu da je rijec o normalnom madezu koji je poceo da se ljuska. Dali su antibiotsku mast. Mnogo sam uplasena. Da li je ljuskanje normalna pojava?

Borna Pavičić, dr. med.

16.12.2020. 11:15

Poštovana, kao što su Vam rekli, radi se o normalnoj pojavi. U slučaju blaže iritacije ili suhoće kože primijenjujte kreme za smirivanje (na bazi bakra/cinka) ili antibiotsku mast.