Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


modrice


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

maja

13.06.2006. 11:28

Veliki pozdrav!Imam 28 god. i imam problem sa nogama. Naime, cim je malo toplije vrijeme meni noge postaju teske i umorne, imam osjecaj da su mnogo otekle ali nisu, mozda malo. Ono sto me najvise brine je, sto se u zadnje vrijeme pojavi modrica, koja mnogo boli, ali i prodje kao svaka druga modrica posle par dana. Inace nemam ispucale sitne kapilare po nogama, ali imam vidljive vene.Mozete li mi reci zasto se javljaju te modrice?
Unaprijed zahvaljujem!

dr. Krešimir Kostović

14.06.2006. 10:10

Navjerojatnije nije riječ o nikakvoj dermatološkoj bolesti. Potrebno je učiniti lab. pretrage, prije svega koagulogram.

Ivanko52

14.12.2020. 15:15

Pozdrav,
Javljam se Vama jer imam problem koji se javio lani u isto vrijeme zatim se povukao i evo od kraja rujna je opet aktivan. Noge su mi pune modrica, ne dođe do udarca ili slično, samo se ujutro probudim i pune su noge od smeđih do zelenih.... Krvna slika, koagulacija i genetski testovi za trombofiliju su u redu, rađeno kod hematologa, i sada zadnja krvna slika ok. Ultrazvuk krvnih zila uredan, uzv abdomena uredan, prije nisam osjećala bol a ovaj put one strasno bole i noge mi trnu zbog čega je rađen emng i uredan je, mr kraljeznice uredan. Uz to nemam drugih smetnji osim trnaca i glavobolje. Na nikakvoj terapiji nisam dapače izbjegavam tablete. Zanima me savjet s čim mogu bar namazati osim hepanom jer ne pomaze, da bar malo izblijede i ne bole. Dok ne izbiju strasan je svrbez da ne mogu spavati a ujutro su vec na povrsini i bole. Sto tome moze biti uzrok, a da se javlja samo u neko vrijeme, npr ljeti nema nista. Sad postaju bolne i pomalo me strah a ne znam vise na koju pretragu otići.
Lp

Borna Pavičić, dr. med.

16.12.2020. 11:15

Poštovana,
Vaš problem nije u domeni dermatologa. Javite se internistu hematologu radi daljnje obrade.
Eventualno možete probati mazati Heparin ili Lioton gel za smanjenje simptoma.