Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14396

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


meli


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

vinica

10.01.2002. 11:09

Poštovani, molim vas da me savjetujete i odgovorite na moje pitanje.
Moj problem su akne koje se pojavljuju isključivo na području oko usana kojih nema mnogo, ali su prilično velike. Koristim Skinoren kremu i pijem Bevital dražeje već oko godinu dana. U početku je djelovanje terapije bilo uspješno, međutim u poslijednjih dva mjeseca stanje se opet pogoršalo. Je li potrebno promijeniti terapiju i kako dugo se može koristiti Skinoren krema?
Imam 25 godina i ne vjerujem da se radi o mladenačkim aknama. Postoji li mogućnost da je uzrok u nekakvoj alergiji?
Također moj problem su i ožiljci od akni koji nikako ne prolaze. Postoji li kakva krema kojom se smanjuju ti ružni ožiljci s obzirom da se nebi baš odlučila na kemijski piling?
Unaprijed zahvaljujem

Mr.sc.dr. Branka Marinović

21.01.2002. 22:11

Promjene koje opisujete mogu biti različitog uzroka, od "običnih" akne, do onih uzrokovanih mogućim hormonalnim poremećajem, ali isto tako mogu biti posljedica primjene nekih kortikosteroidnih preparata. Preporučila bih vam da se obratite dermatologu koji će vam u slučaju potrebe osim lokalnih preparata koje sada primjenjujete eventualno odrediti antibiotik. Što se tiče odstranjivanja ožiljaka, dolazi u obzir primjena neke od krema s glikolnom kiselinom, ali naravno ne u fazi kada se pojavljuju promjene koje opisujete.