Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14396

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


osip ili alrgija


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Branka

21.03.2002. 13:44

Imam djevojčicu od 2, 5 godine i unazad tri tjedna (nakon preboljenih vod. kozica i šarlaha) pojavio se sitan osip po trbuhu (sličan onom od šarlaha) koji se po danu smiri a navečer nakon kupanja pojača. Kad se smiri izgleda kao naježena koža, onda se zacrvene te točkice, pa se peruta i svrbi. I tako u krug. pedijatar je rekao da pričekamo još neko vrijeme i da mažemo neutralnim kremama, a ako se ne smiri onda dermatologu. Molim za pomoć, što bi to bilo i da li treba nešto promjeniti u prehrani.

prof dr Jasna Lipozenčić

29.03.2002. 10:31

Prema Vašem opisu kod Vaše djevojčice bi se moglo raditi o osipu koji može biti različitog podrijekla od bakterijskog, virusnog do iritacije ili nepodnošenja kontakata s nekim tvarima iz posteljine, šampona i slično.
Savijetujem pregled u Alergološkoj ambulanti Klinike za kožne i spolne bolesti, Šalata 4, 16.4. gdje ću rado pregledati djevojčicu i sugerirati potrebnu obradu i liječenje.

Branka

04.04.2002. 11:47

Zahvaljujem na Vašem odgovoru. Srećom osip je nakon nekoliko dana nestao i više se ne pojavljuje. Ukoliko se ponovno javi bit ćemo toliko slobodni da Vam se obratimo. Još jednom hvala.