Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Pečenje kože


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

zvonimir1

17.06.2009. 21:20

Moje ime je Zvonimir i imam 48 godina i s obzirom da imam već godinama velikih zdravstvenih problema molim nekog da mi pomogne rješiti problem ili ublažiti tegobe. Najveći problem je u tome što mi gori koža i peče kao da se čovjek namaže koprivama ili vas grizu milijuni mrava. Nema određenog pravila kada i zašto počinje pa tako i prestaje osim što sam primjetio da sve počinje od nadlaktice lijeve ruke i širi se na leđa i prsa i noge i to jako brzo. Napominjem da se sve događa bez ikakvih promjena na koži (nema crvenila, urtikarija, prištića, ranica ni drugih promjena na koži) kao i boje kože. Isto tako napominjem da sam obavio dermatološka testiranja i sva su negativna.Isto tako sam obavio i testiranja na tumorske markere i hormonska testiranja koja su isto sva u granicama ili negativna. Problem je veći iz razloga što nemogu obuči bilo koju robu ako nije čisti pamuk i to ne sve vrste a još gore kada se kupam ili tuširam (bez šampona ili sapuna) ili kontakt sa vodom na tjelu i kada treba leči da se čovjek odmori onda počinju nočne more jer u kontaktu tjela sa krevetom sve počinje ispočetka (pečenje) i naravno da vam to stvori nemir i nervozu a želite spavati i odmoriti se da možete sutra ponoviti patnje!! U posljednje vrijeme sam primjetio kako mi ne odgovara kada mi je hladno za tjelo jer onda isto počinju navedene tegobe tako da ponekad i sada dok su dosta velike temperature prisiljen sam obući pamučnu majicu dugih rukava da se tegobe stišaj ali onda počinje problem –znoj. Neznam dali je problem unutrašnji ili sa kožom ali do sada mi je jedino pomagao za smirenje pečenja Pruriced gel preporučen od dermatologa, a sada slabije. Obavio sam kod stomatologa obradu na fokuse, TBC nalazi negativni, internista gastroenterolog- gastritis chr., hijatus hernia. Urolog- prostatitis chr., Nefrolog- hipertenzija pod kontrolom (gopten i physsiotens) i ciste na bubrezima pod kontrolom, UZV ostalih organa u redu, Elektro i imuno foreza dobre. Od laboratorijskh nalaza največi problem su (CK) Kreatinin kinaze 242 koje su konstatno povišene (i preko 300); Hipolipemike nisam nikada koristio.Urea 5.9; Kreatinin 108; Kolesterol 6.92; Trigliceridi 2.43; HDL-kolesterol 0.98; LDL-kolesterol 4.84; HDL-C/Kolesterol 14; LDL-C/HDL-C 4.94; Volumen 24h urina 2270; Kreatinin (du) 23876; Koeficijent kreatinina 221; Proteini ukupni (du) 111;Proteini/kreatinin 41; Faktor tjelesne površine 2.284; visina 182; težina 108. Unatoč obavljenih bezbroj testiranja i nalaza još uvijek nemam postavljenu dijagnozu.S obzirom na navedene tegobe pokušavam stanje promjeniti sa dijetalnom prehranom sa puno voča i povrča, ribe i povremeno puretine ali bez uspjeha. Ne pušim, ne konzumiram alkohol, ne pijem gazirane sokove, nisam ovisnik o kavi.
U nadi da sam uspio opisati moj veliki problem sa kojim je teško živjeti unaprijed zahvaljujem i pozdravljam.

Lenka Oremović, dr. med.

26.09.2009. 03:35

Budući da osjećaj žarenja kože ne prate na koži vidljive promjene teško je simptome povezati s nekom kožnom bolesti.Vaš liječnik napravio je vrlo široku obradu.Mislim da bi trebali u dogledno vrijeme ponoviti obradu nalaza koji su odstupali od normale,te u obradu uključiti pregled neurologa i psihijatra.Do tada koristite simptomatsku terapiju(Pruriced i slično)

Bijelinjo

04.10.2016. 12:20

Imam iste simptome kao i Zvonimir uzasno neugodno pecenje koze pogotovo u vrijeme spavanja navecer...isto svi nalazi napravljeni sve uredno...imam hiatus herniju i syringomeliju izmedu T3 i T4...jednostavno nemogu zaspati tesko mucenje, bio sam kod neurologa isto dao mi je da pijem helex 0.5mg 3xdnevno....od kada to pijem situacija je bolja nekih 60% barem mogu normalno spavati, ali cim sam prestao uzimati helex simptomi su se vratili sve jaci i jaci i to u roku od 24 sata.
Moze li neko pomoci, dali treba mozda neku ciljanu terapiju uzimati na bazi zivcanoga ssustava, kada helex ipak pomaze ali ne rijesava problem?!

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

04.10.2016. 14:40

Vaši simptomi su očito psihogene prirode i nisu u domeni dermatologa.

dmitrinjo

09.09.2019. 01:10

Pozdrav Zvonimir, ne znam jeste li još uvijek aktivni, no da li ste dobili dijagnozu za svoje simptome? Ja imam identične, pa me zato zanima. Hvala.