Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14394

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Mala crna izraslina na velikim usnama


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

NenaK

31.10.2019. 21:35

Poštovani,

imam 25 godina, spolno sam aktivna, srednje tjelesne građe, papa nalaz uredan, osim povremeno akni, nemam drugih dermatoloških problema. Već 2 godine na lijevoj strani vanjskih stidnih usana s unutarnje strane imam crnu točku od cca pola centimetra, u početku je bila u ravnini kože, no sad je izbočena i izgleda više kao prištić, ali je tamnosmeđe/crne boje. Pokušala sam ju istisnuti, no ne ide. Ne boli me, osim kad ju previše diram. S obzirom da se brijem, sumnjala sam i na uraslu dlaku, ali nju sigurno ne bih imala 2 godine. Kad sam bila kod ginekologa, on ju nije ništa komentirao. Strah me da nije u pitanju neki oblik melanoma ili neka zloćudna tvorba.

Unaprijed Vam zahvaljujem na Vašem mišljenju.

Borna Pavičić, dr. med.

03.11.2019. 16:45

Poštovana, prema opisu, moguće je da se radi o pigmentoj promjeni odnosno madežu, ali za točnu dijagnozu potreban je pregled dermatovenerologa uz dermoskopiju same tvorbe.