Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Potkozni


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

rijetkaptica

20.03.2020. 09:15

Lijepi pozdrav. Unazad sest mjeseci imala sam nekoliko pojava na palcu desne ruke, poput sitnih gnojno/vodenkastih pristica koji su ispod povrsine koze. Podrucje palca bi pri samoj pojavi i pocetku tada bilo bolno i osjecala bi pulsiranje i bockanje na tim mjestima. Nakon nekog vremena bol bi prestala, a gnoj bi se prosirio, par dana bi se tocno mogao vidjeti gnoj unutar njih i zatim osusio, koza bi popucala te bi se ta koza “zamijenila” novom kao da je stara propala. Zanima me iako mi je tesko to sve opisati, znate li mozda sto bi mozda mogao biti razlog tome? Bila sam kod doktorice, ispocetka me lijecila kremicom Herplexim, medutim nije pomagala i sumnjam da je herpes. Koza na palcu mi je dosta unistena radi toga i nije mi ugodno posto se radi o ruci.

Borna Pavičić, dr. med.

24.03.2020. 14:05

Poštovana,
prema opisu, moguće je da se radi o dishidrozi koja je česta kod osoba sa suhom kožom, a može biti i rezultat preosjetljivosti na neke kontaktne alergene.
Preporučam da primijenjujete Belogent mast 2x dnevno tijekom 14 dana. Nakon smirenja promjena i zacijeljivanja potrebna je intenzivna njega neutralnim kremama za njegu kože uz poštedne preprate za pranje ruku (sindeti) te nošenje zaštitnih rukavica (pamučnih). Ukoliko se promjene budu širile i vraćale potreban je pregled dermatologa uz potencijalno alergološko testiranje.