Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4001 | Broj poruka: 14400

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


Pseudomonas aeruginosa


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Marina

27.02.2006. 20:50

Pozdrav!
Zanima me čime se može ispirati rana na stopalu uzrokovana bakterijom Pseudomonas aeruginosa. Nađena je u brisu (antibiogram nisam dobila, iako je tražen) koji je napravljen pošto upala nije prestala niti nakon uzimanja Cefzila(alergija na penicilin) 2x10 dana. Liječnik kaže da preostaje samo mazanje rane Geokortonom ili kirurška obrada.
Hvala.

dr. Krešimir Kostović

02.03.2006. 11:36

Bitno je znati kakva je rana (koji je uzrok rane). Za Pseudomonas Geokorton nije dobro rješenje. Svakako treba iznzistirati na antibiogramu. Lokalna terapija ovisi o vrsti i izgledu rane.

Marina

03.03.2006. 11:28

Radi se o osobi koja je nepokretna, ima reumatoidni artritis i deformirane zglobove. Rana je nastala na palčanom zglobu na nozi, najvjerojatnije kao kombinacija dekubitusa i natiska od obuće. U najgorem obliku bila je širine 5-7 milimetara. Nakon terapije antibiotikom rana se smanjila, sada je posve mala, stalno se zatvara, ali ispod tog gornjeg sloja se i dalje gnoji.

dr. KrešimirKostović

08.03.2006. 08:08

Mislim da onda terapiju treba usuglasiti s kirurgom, jer takva rana nije primarno dermatološka.