Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


psorijaza


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Tanja

23.09.2001. 22:00

1997. mi je dijagnosticirana psoriaza. u to vrijeme imala sam ozbiljne simptome po cijelom tijelu, s tim da je sve počelo u kosi, gdje je ljuskanje bilo najintenzivnije (nekoliko slojeva ljuskica). uz korištenje korikosteroidne kreme izliječila sam ljuskanje kože, ali sada psorijazu imam opet u kosi. koristim klasičnu terapiju kao i ranije. naime, u prvom naletu mi je ta terapija pomogla i vlasište mi se očistilo. imala sam kratku kosu. kada sam počela puštati kosu, psorijaza se vratila. opet sam se ošišala i koristila istu terapiju, ali više ne pomaže. u sumnji da je sve to uzrokovano žarištem od karijesa, popravila sam sve zube, ali (osim očite koristi za zdravlje), to mi nije pomoglo kod psorijaze. inače imam 24 godine i mogu za sebe reći da sam često pod stresom. osim tog faktora, zanima me može li i dužina ili korištenje boje za kosu (bilo koje vrste) imati veze sa pojavljivanjem bolesti i postoje li neke alternativne metode za liječenje vlasišta (čula sam za zračenje posebnom lampom?!). uz to, zanima me je li opasno ako se ljuskica pojavi u blizini zdravog mladeža?
hvala vam unaprijed

Prof.dr.sc. Jasna Lipozenčić

26.09.2001. 15:22

Savjetavala bih liječenje u Ambulanti za fototerapiju Klinike za kožne i spolne bolesti KBC i MF Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 4, gdje će se provesti liječenje psorijaze. Za vlasište postoje osim fototerapije i brojni losioni koji Vam mogu pomoći. Ljuskica u blizini vlasišta nije opasna.