Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14396

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

KB Dubrava
Zagreb,


seborrhea


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

hanna

29.04.2002. 10:37

Imam seboreičnu kožu. Koža mi na licu (obrazi i T zona) lući loj koji se zasuši te se pojave ljuskice. Koristila sam salicyl acid, ali mi je za kožu prejak te sam ga izbacila iz uporabe. Prešla sam na obićne losione i hidratantne kreme, te kremu Oronazol. No koža mi je uvjek crvenkasta što mi strašno smeta. Ako sam u mogućnosti da kožu češće perem i skidam loj tada ju osjećam kao suhu i izritiranu te me pecka, a ako je čistim s losionom samo prije spavanja onda mi se naprave, kao lagani površinski film, ljuskice. U svakom slučaju koža je uvijek crvenkasta uz proširene pore, i uvijek je osjećam. Kako postupiti s takvom kožom? Da li postoje neki noviji preparati, možda antibiotici, vitamini, kreme...i gdje se mogu nabaviti? Inače, pazim na prehranu. Ne jedem masnu i začinjenu hranu, a jedem voće i povrće. Da li postoje, možda, privatne dermatološke ordinacije u Zagrebu koje se uspješnije bave problemima seboreične kože?
Molim Vas da mi odgovorite!

Prof. dr Jasna Lipozenčić

03.05.2002. 23:40

Seborejična koža je karakterizirana crvenkasto-ljuskavim područijima, uglavnom lica i vlasišta. Radi se o kroničnom poremečaju i terapija je simptomatska. U ljuskicama se nalazi gliva Pityrosporum koja dobro reagira na antimikotike poput Oronozol ili Rojazol kreme. Savijetujem pranje lica u neutralnim sapunima (PH 5.5), korištenje neutralnih, hidratantnih krema preko dana, a navečer Oronazol kremu. U koliko na navedenu terapiju ne dođe do poboljšanja javite se u Ambulantu za Medicinsku kozmetologiju Klinike za kožne i spolne bolesti, Šalata 4.