Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4000 | Broj poruka: 14395

anonymous

Krešimir Musa, dr. med.

Poliklinika Zagreb
Zagreb, Lavoslava Ružičke 30C


Strije


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Katarina

23.10.2001. 15:51

Postovani,

od svoje 10 godine sam primjetila da su mi se pojavile strije; prvo na bedrima (vodoravne) pa se u pubertetu nastavilo na grudima (nemam velike grudi) unutarnjoj strani bedara. Nakon debljanja i mrsavljenja su se strije pojavile nekoliko na nadlaktici i na straznjici i bokovima. Prakticki nema dijela tijela na kojem nemam strije osim na trbuhu. sada se bojim posto zelim zatrudniti da ce mi nakon poroda biti cijelo tijelo u strijama. Da li mi ima bilo kakve pomoci????

prof dr Jasna Lipozenčić

29.10.2001. 21:35

Nažalost kada su strije već prisutne nema pomoći. Sprijećiti nastajanje novih u trudoći možete dnevnim mazanjem s kremama.

Marina

19.11.2001. 19:25

Poštovana doktorice,
U obitelji imamo pojavu psorijaze kod muškog člana od 55 godina. Psorijazne pojave su kod njega započele nakon četrdesete godine. Promjene su najizraženije na području laktova,donjeg dijela vlasišta i pupka.
Zanimalo bi nas koju bi mast mogao koristiti za ublaživanje i eventualno otklanjanje ovih simptoma. Molimo Vas da nam savjetujete mast ili sredstvo koje se može nabaviti u našim ljekarnama.

Unaprijed zahvaljujemo

prof Jasna Lipozenčić

22.11.2001. 23:01

Radi se o tipu II vulgarne psorijaze koja se dade uspiješno liječiti intermitentnim načinom liječenja. Primjerice Belosalic ung 2x dnevno tijekom 14-20 dana, zatim lokalnim retinoidom. Ipak bi bilo dobro doći na pregled jer su i brojne druge mogućnosti liječenja.

DAMIR

23.11.2001. 16:15

Moja supruga ima pustuloznu psorijazu. Sada je u ekspanziji, prije se pojavljivala ispod pazuha,a sada i na bedrima,vratu,trbuhu itd.
Ne pomažu joj masti kao što su Belosalic, Beloderm, Psorcutan.
Koju terapiju preporučate.